Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев трябваше да преглътне

...
Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев трябваше да преглътне
Коментари Харесай

Станислав Генчев: След пет мача имаме само две точки, не съм предполагал по-кошмарен сценарий

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев трябваше да преглътне следващото отчаяние от началото на сезона, откакто неговият отбор в среща от петия кръг на Първа лига.

Това остави " жълто-черните " без триумф от началото на сезона, а самият Генчев дефинира този старт като " призрачен " и добави, че няма оправдания за днешното проваляне.

" По-кошмарен сюжет не съм и предполагал, че може да има – в първите пет мача да имаме единствено две точки. Много положително първо полувреме с две чисти голови положения и изпусната дузпа. След като изпуснахме дузпата, паднахме малко душевен, трима значими играчи си изкараха жълти картони, което докара до понижаване на тяхната настъпателност и това се отрази на целия тим. Второто полувреме стартира доста неприятно, получихме гол и това е най-трудният миг за нас – когато получим гол, да запазим централизация и да запазим дисциплинираност в играта. Противникът сътвори много положения и можеше да ни вкара втори гол. Ние също имахме обстановки, само че пропуснахме ", стартира младият експерт.

" За днешния мач аз персонално не намирам никакви оправдания. Нито футболистите на Хебър са по-добри от нас, нито имат по-добри условия за работа. Всичко е в наша изгода, само че в последна сметка резултатът е 1:0 за Хебър. За днешния мач оправдания не желая да диря, виновността е единствено в треньор и футболисти. Благодаря на почитателите, тъй като досега с нищо не демонстрираме, че заслужаваме такава поддръжка. За доверието от управлението ще разберем в идващите няколко дни. В момента най-хубавото е, че имаме състезателен шеф, с него приказваме по през целия ден за селекцията и за нови футболисти. Той също е на мнение, че имаме потребност от петима нови индивида в тима, с цел да може да изглеждаме по този начин, както на всички ни се желае ", сподели още той.

Бившият ментор на Лудогорец и Локомотив София призна, че не може да огледа в очите почитателите на " канарчетата " с оглед продукцията на своя отбор и разкри, че неговите футболисти имат потребност от една победа, която да им помогне да смъкват напрежението от себе си.

" За втори следващ мач ми се постанова да вървя при почитателите, не мога да ги погледна в очите с продукцията, която демонстрираме на терена. Благодаря им за доверието и би трябвало да създадем всичко допустимо да им се отблагодарим. Хората не желаят доста – желаят предпочитание и битка. Мачове се губят и печелят, само че желаят да виждат предпочитание от всички ", разяснява старши треньорът на Ботев Пловдив.

" Сезонът сега е в доста неприятна посока, тъй като от пет мача имаме единствено две точки. Трябва да създадем по този начин, че да реализираме една победа. Отборът се нуждае извънредно доста от победа, от три точки, с цел да може най-малко малко да се смъкна напрежението във футболистите, тъй като имат качества. В момента в който стигнем в наказателното поле, постоянно взимаме неверното решение тъй като работим под огромно напрежение. Никога не съм бил обезпокоен за поста си, всеки един треньор носи оставката в джоба си. Ако аз се тормозя за поста си, по-добре да не се понечвам с треньорството. Аз си обичам работата, върша това, което счита за вярно, а резултатите към този момент ще приказват дали съм заслужил и оправдал доверието ", приключи Станислав Генчев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР