Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентия коментира равенството на

...
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентия коментира равенството на
Коментари Харесай

Валентич: На момчетата им трябва една победа, за да си повярват, вярвам в този проект и отбор

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентия разяснява равенството на своя отбор против Монтана в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. “Канарчетата” се добраха до точката малко преди края след красиво попадение на Еспиноса. Двубоят приключи 1:1.

“Разбира се, когато губим с 1:0 до последно, съм удовлетворен от точката, откакто сме изравнили късно. Преди началото на мача обаче, в случай че някой ме беше попитал, нямаше да кажа, че ще съм удовлетворен на точката.

Еспиноса не е подготвен физически за цялостен мач, по тази причина го оставяме на пейката. Той е мощен физически и го използваме в избрани обстановки, когато физическата му мощност може да ни помогне. Затова през днешния ден го използвахме като втори нападател против дълбоката защита на Монтана. Той ни оказа помощ и в отбрана против бързите контраатаки на съперника.

При разбора на противника ние разбрахме мощните им страни, само че през днешния ден получихме доста положения след наши неточности. Подарихме им някои положения. Това го приписвам на напрежението във футболистите и че те трябваше да завоюват този мач.

Ние бяхме подготвени и за други обединения на противника. Те пристигнаха да вземат точката и се оправиха добре с играта си в отбрана. Ние не показахме най-хубавото от себе си, знам на какво е кадърен този тим.

Днес видяхме това, на което сме способни единствено на два пъти - второто полувреме за към 10 минути и ситуацията при гола. Най-голямото предизвикателство е да си върнем личната убеденост. Работим, с цел да се върнем към най-хубавото си положение. Всичките минали мачове бяха равностойни, всички, които ни предстоят също ще са такива. Искам футболистите да бъдат фокусирани, както са по време на тренировките.

Позитивите, които можем да извлечем, са, че последните два кръга стигнахме до равенството, макар че губехме до последно. На нашият тим му би трябвало един мач, в който да победим. Надявам се това да се случи в мача за Купата, аз имам вяра в този тим и този проект”, съобщи Валентич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР