Старши треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач остана разочарован от

...
Старши треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач остана разочарован от
Коментари Харесай

Ковач: Борусия извлече максимума от мача

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач остана отчаян от загубата на Байерн Мюнхен с 0:2 против Борусия Дортмунд в дуела за Суперкупата на Германия. Според експерта баварците са превъзхождали своя противник, само че вместо да осъществят някои от възможностите си позволяват неточности, които „ жълто-черните ” наказаха.

„ Загубихме и е обикновено да сме ядосани. Мисля, че играхме добре. Не бих споделил, че сме създали отличен мач, само че порядъчен – да. Не се възползвахме от възможностите си, по тази причина резултатът е подобен. Превъзхождахме противника, само че допуснахме две неточности и Борусия мигновено ни наказа. Намираме се в четвъртата седмица от подготовката ни. Това беше първи мач, в който футболистите играят по 90 минути. Не мога да кажа, че съм неудовлетворен. Просто трябваше да осъществяваме ситуациите, които създадохме. Вместо това, Борусия извлече максимума от най-силното си оръжие – контраатаката ”, съобщи хърватинът.

Подобно бе и мнението на капитана Мануел Нойер: „ Подарихме им успеха с доста позволените неточности. Сами допуснахме тези грешки, предадохме владението на топката и по тази причина инкасирахме попадения ”, заключи вратарят.

На другата вълна бе треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавр, който регистрира положителната игра в отбрана и контраатаката като съществени оръжия на отбора през вчерашния ден. „ Байерн игра мощно, държеше топката, само че ние се защитавахме добре и стояхме компактни. Знаехме, че би трябвало да разчитаме на контраофанзива и се справихме чудесно ”, разяснява Фавр.

Борусия завоюва Суперкупата на Германия за шести път в своята история, с което се приближи единствено на една от Байерн. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР