Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че Реал

...
Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че Реал
Коментари Харесай

Симеоне: Реал няма свой стил, Барса - да

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне съобщи, че Реал Мадрид няма собствен жанр на игра за разлика от други грандове като Ювентус и Барселона.

Каращият своя осма година при "дюшекчиите " Симеоне съумя да построи метод на игра, който да е различим в цяла Европа. За съседите от Реал това труднно може да се каже след извънредно честите смени на треньора и надлежно стила.

"Когато започваш работа в даден клуб, най-важното е да влезеш в историята му. Ако не разбирам същността на един клуб, не бих станал негов треньор. Нужно е да създадеш жанр на игра, който да дава отговор на полезностите на този клуб ", разяснява аржентинският експерт.

"Аякс има своя лична школа, собствен жанр. Барселона има жанр, Ювентус - също, както и Атлетико. Реал Мадрид няма собствен жанр, той се трансформира според от наличните играчи. Има и тимове като Манчестър Сити, които нямат история, само че там Гуардиола последователно чертае пътя. Нека да забележим след 10 години дали Манчестър Сити ще има построен жанр ", приключи Симеоне пред испанските медии.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР