Старши комисар Емил Павлов. Снимка: Искра.бг Официална церемония, на която бяха

...
Старши комисар Емил Павлов. Снимка: Искра.бг
Официална церемония, на която бяха
Коментари Харесай

Започнаха тържествата по случай 145 г. от създаването на МВР! Ст. комисар Павлов към колегите си: Много са предизвикателствата пред МВР!

Старши комисар Емил Павлов. Снимка: Искра.бг

Официална гала , на която бяха поднесени венци и цветя във връзка професионалния празник на чиновниците на Министерството на вътрешните работи /МВР/ – 5 юли, беше извършена пред постройката на ОДМВР-Бургас . Утре се навършват 145 години от основаването на министерството.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов , който беше хазаин на събитието, сподели пред събралото се голям брой:

„ Много са провокациите пред Министерство на вътрешните работи – противопоставяне на престъпността, опазването на публичния ред, отбраната на държавната граница, пътния травматизъм, отбраната на популацията, са единствено част от ежедневните ни задания. Преди броени дни на територията на Област Бургас бе извършен международен мотосъбор – мероприятие, което е първо по рода си на територията на цяла България. Като забележете, че за близо седмица нямахме нито един сигнал за нарушение на публичния ред. “

Сред гостите бяха зам.-кметът Манол Тодоров и зам.-областният шеф на Бургас Владимир Крумов

Заместник-командирът на флотилия „ Бойни и спомагателни кораби “ към Военноморските сили капитан I сан Павлин Петков също участва на празника, както и прокурорите Мария Маркова, Георги Чинев и Любомир Петров

Церемонията продължи с награждаване на чиновниците на вътрешното министерство, постигнали високи резултати .

В края на церемонията полицейските чиновници смъкнаха шапки и отдадоха респект към починалите им сътрудници по време на осъществяване на служебния си дълг. След това бяха поднесени венци и цветя пред паметника , ситуиран в двора на ОДМВР-Бургас.

Припомняме, че на 5 юли през 1879 година княз Александър Батенберг подписва Указ за основаване на Министерство на вътрешните каузи и назначава Тодор Брумов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи ръководител на Министерски съвет. От 1992 година този ден се празнува като професионален празник на чиновниците от Министерство на вътрешните работи.

Предстоят съществени промени в Министерство на вътрешните работи?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР