Старшата акушерка в централна реанимация в най-голямата АГ болница в

...
Старшата акушерка в централна реанимация в най-голямата АГ болница в
Коментари Харесай

Старша акушерка в Майчин дом получи първата ваксина на Модерна

Старшата акушерка в централна реанимация в най-голямата АГ болница в страната - Майчин дом, бе първата имунизирана с препарата на " Модерна " против Covid-19.

В момента София Йорданова дава отговор за отделението, където се настаняват пациентките с коронавирусна зараза.

Имунизацията с втората импортирана у нас ваксина против Covid-19 започва тъкмо в 8.30 ч. В Майчин дом бяха доставени 100 дози от препарата, като броят на искащите от личния състав да се имунизират тъкмо с препарата на " Модерна " е 200, а общият брой искащи ваксина в болничното заведение е 400 души.

" Вече съм доста по-спокойна. Смятам, че направих най-хубавия избор за себе си. Нямам безусловно никакви терзания. Смятам, че сложих филтър сред себе си и болестта, за което желая да благодаря на безусловно всички способени органи, взели участие в тази организация ", сподели след имунизацията Йорданова.

Тя предложи на всички да последват нейния образец.

" Аз съм здравно лице и съм наясно с последствията - оказа се, че няма такива. Надявам се популацията да разбере това ", сподели още старшата акушерка.



Ваксината на " Модерна " е в две дози, които се слагат през 28 дни. Предимството е, че тя се съхранява надалеч по-лесно от тази на " Пфайзер " и " Бионтех ". Тя се извлича от многодозови флакони, които съдържат препарат за 10 души. Първата доставка от 2400 дози на имунизацията на американската фармацевтична компания дойде в България през вчерашния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР