Старо свлачище в Ахтопол, което е проблем от години, след

...
Старо свлачище в Ахтопол, което е проблем от години, след
Коментари Харесай

Опасна ситуация: Пропада крайбрежната алея в Ахтопол

Старо свлачище в Ахтопол, което е проблем от години, след изобилните дъждове заплашва да откъсне крайбрежната алея, която е на метри от къщите на хората.

В остарялата част на Ахтопол минава крайбрежната алея на града. Преди повече от 3 години се е образувало свлачище и жителите на морския град са застрашени от казуса. Те се обърнаха към Българска национална телевизия, защото през последните години не са получили подпомагане от локалната власт, както и от регионалната администрация. Подавали са сигнали и към Министерство на регионалното развитие, само че до момента свлачището не е обезопасено. Казват, че с всеки минал ден, къщите им са все по-близо до морето. Притесняват се, че изключително през летния туристически сезон по крайбрежната алея минават стотици хора.

" Проблемът не е от през вчерашния ден - от години се случва това нещо. Подадохме сигнал още през 2000 година към министерството и община Царево, след което обаче нямаше никакъв резултат. Нищо не се направи. Преди седмица подадохме още веднъж сигнал, защото в резултат на наводненията, ситуацията се усложни, има доста огромен надолнище, рисково е, минават детски хора през лятото отсам. Това въпреки всичко е крайбрежната алея. Опасяваме се, че в някакъв миг може да има жертви ", сподели Огняна Илиева.

Българска национална телевизия: Защо през тези години не е подхванато нищо?

" Напротив, извикали сме специалисти от " Геозащита " - Варна, които са излезли със своето решение. Но считам, че това решение към днешна дата не е настоящо и сигурно ще предизвикаме следващата инспекция, посредством която да се откри по какъв метод да бъдат решени тези проблеми на локалните хора. Виждате, че наоколо е градската част, тук-там имаме не повече от метър разстояние от самия бряг. Така, че за мен това е витално значимо ", изясни Станислав Димитров, кмет на Ахтопол.

Според локалните хора, свлачището няма да бъде обезопасено скоро, тъй като Ахтопол не е бил включен в Плана за възобновяване и резистентност след опустошителното наводняване предходната седмица. Смятат, че от локалната администрация първо ще подкрепят най-пострадалите региони и по-късно ще бъде обезопасено свлачището.

Вижте повече в директното включване на Варсен Такворян
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР