Старият свят е изправен пред ново изостряне на миграционната кризаОтначало

...
Старият свят е изправен пред ново изостряне на миграционната кризаОтначало
Коментари Харесай

Жителите на Газа ще станат европейци

Старият свят е изправен пред ново изостряне на миграционната рецесия

Отначало европейците се гордееха със своята приемливост, бяха изпълнени с наслада, че оказват помощ на нещастните, онеправданите. После ги завладя отчаяние, което отстъпи място на отвращение. Мигрантите, става известно, не се вливат към масите, а основават островчета със лични традиции, нрави и метод на живот, които заплашват да обхванат заобикалящата ги среда и да преформатират скъпите за Стария свят полезности.

Вратите на Европа, които немският канцлер Ангела Меркел отвори през 2015 година, от дълго време са изтръгнати от пантите, посетителите прескачат оградата и се катерят през прозорците. Сред посетителите са освен мирни хора, само че и нарушители от всевъзможен тип, хора с подправени паспорти или въобще без такива. Европейците от дълго време са не запомнили за тихия, спокоен живот.

Чиновниците от Европейски Съюз – значими, внушителни, със угриженост на гладките лица, единствено дрънкат. От една година приказват, че имат проекти да настанят новодошлите. Но наподобява, че те просто размотават топката, печелят време. Времето обаче работи за новодошлите - и Европа става все по смучла и тъмна.

„ От началото на 2023 година повече от 145 хиляди души са дебаркирали на италианския бряг, множеството от които са жители на Гвинея, Тунис и Кот д`Ивоар. За съпоставяне: през 2022 година броят на незаконните имигранти е бил към 88 хиляди, написа азербайджанският новинарски портал Haqqin.az. „ Италия и Гърция поеха главната тежест; през септември броят на мигрантите на дребния италиански остров Лампедуза надвиши броя на локалните поданици. “

Така че в старите времена лавините от жестоките конници на хан Батий се приближаваха към континента от изток... Европейската къща прелива от „ посетители “. Значително се е влошила икономическата обстановка в страните, където те са главно съсредоточени - Германия, Италия, Австрия, Швеция, Франция, Белгия, Холандия. Гласовете на националисти и шовинисти стават все по-силни.

Европейският съюз още не се е възстановил от напора на бежанците от Украйна, когато към този момент се готви нов „ десант “ – от линията Газа. Това са хора, които са живели дълго време под ръководството на Хамас. Не са привикнали да работят, само че са привикнали да стрелят. И, несъмнено, като всички мигранти, те обичат да получават парични компенсации за безучастие.

Някои от разгромените радикали евентуално ще се реалокират в Европа дружно с бежанците. Но бойците - терористи няма да останат без работа. В Европа като нищо може да се появи нова „ Ивица Газа “.

Както заяви американският Wall Street Journal, членовете на Кнесета (израелския парламент) приканиха интернационалната общественост да помогне на жителите на бранша, като ги одобри. В същото време те прецизираха, че „ в случай че страните одобряват 10 хиляди бежанци, това ще помогне за облекчение на рецесията “. Интересно предложение, нали? Сякаш жителите на другите страни са отговорни за войната сред Израел и Хамас, поради която Газа се трансформира в горяща област!

По-рано Западът, изпълнен с неприятни интуиции, прикани Египет да одобри бежанци от бранша. Но тази страна надалеч не е богата, тя има доста стопански и обществени проблеми. Британският вестник Financial Times цитира яростно изказване на един представител на египетските управляващи: „ Искате да приемем един милион души? Е, ще ги изпратим в Европа. След като държите толкоз доста на човешките права, приемете ги! “

Преди три години Европейският съюз се опита да убеди Турция да задържи на територията си мигрантите - основно от Иран, Пакистан и Афганистан. Президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган се съгласи, само че против пари. Известно време съглашението беше в действие, само че по-късно Турция отвори границата с Гърция за „ гостите “.

Египет може да вземе образец от Ердоган и да протегне ръка за пари. И да ги употребява, с цел да построите бежански лагер вкъщи. Но какво се случва по-късно?

Израел окупира Синайския полуостров след войната през 1967 година против Египет и други арабски страни. И град Ямит стартира да се построява на юг от линията Газа. На това място имаше пустиня - компактен пясък и жарко слънце. Само понякога минаваха кервани на бедуините. Тук скоро стартира интензивно строителство и в Синай израсна град с комфортни къщи, развита инфраструктура, цветни лехи и градини.

Ямит стартира да се развива бързо и броят на жителите му също се усилваше. Перспективите бяха доста обещаващи, само че през 1979 година, след мирния контракт, подписан в Кемп Дейвид с Египет, Израел му върна полуострова. Но без Ямит. Жителите му са евакуирани, а градът е опустошен.

Защо в този момент Израел да не помогне на палестинците да основат нещо сходно? Това би било жест на благосклонност, демонстрация на благосклонност. В последна сметка ЦАХАЛ, пробвайки се да унищожи Хамас, нахлу в Газа и в действителност я изтри от лицето на земята.

Израел обаче, несъмнено, няма да направи подобен подарък на жителите на Газа. Според американската организация Bloomberg войната в Газа коства на еврейската страна 260 милиона $ дневно. Разходите са се нараснали по всички точки: от оръжия до заплати на стотици хиляди резервисти. Финансовият министър Бецалел Смотрич сподели, че ще отстрани всички разноски, „ които не са директно свързани с поддръжката на военните старания “.

И по този начин, какво остава като резултат?

Египет евентуално ще приюти прочут брой бежанци, част от тях ще се окажат в други страни. По някаква причина наподобява, че Иран, който устно сподели толкоз трогателна угриженост за палестинците, надали ще желае да ги предложения. По-голямата част от бежанците от Газа ще се стекат към Стария свят. В навалицата и някои египтяни може тихичко да се причислят към тях.

Европейският съюз още веднъж ще би трябвало да отвори портфейла си. Платете на Египет да приюти някои от мигрантите. Платете на самите мигранти, които се озовават на континента. Ще би трябвало да се даде по нещо и на тези страни, които изначално бяха срещу новобранци - Унгария, Словакия.

Освен това Европейски Съюз би трябвало да продължи да поддържа Украйна, да компенсира загубите от отхвърли от съветските енергийни запаси и да оказва помощ на бедните страни от Съюза. И в тези условия се приказва за приемане в съюза на, меко казано, бедните Молдова и Украйна! Какво, за бога, си мислят госпожа фон дер Лайен и нейната компания? Увлечени от буйната си угриженост за непознатите, те изцяло не помниха за своите – елементарните европейци. Те обаче скоро отново ще ви припомнят за себе си.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР