Старият град на Пловдив вече ще има своя марка бира

...
Старият град на Пловдив вече ще има своя марка бира
Коментари Харесай

Старият град ще си има своя марка бира

Старият град на Пловдив към този момент ще има своя марка бира - „ Трите хълма “. Община Пловдив и пивоварна „ Каменица “ АД сплотиха старания в партньорство и ще изненадат всички фенове на бирата с ново питие в познатия жанр " пилзнер ", само че прочетено на крафт език. 

Представянето на бирената емблема на Трихълмието ще бъде на първото издание на фестивала „ Гурмето под тепето “, което ще се организира от 15 до 18 септември на пл. “Стоян Чомаков “ №1 в Стария град. Събитието е проведено от Сдружение „ Филибелийски майсторлъци “. В рамките на първото издание на феста ще бъдат показани приготвени на барбекю обичайни пловдивски деликатеси и вкусотийки от нашия район, хлебни печива, лютеница, подправки по обичайни предписания и доста други изненади.

„ Стартираме публично нашата самодейност в града, определен за „ Най-добра туристическа дестинация 2022 " за основаване на „ бирата на Стария град “. Искаме тази крафт бира да бъде още една причина хората да идват в града ни и да посетят Стария град.  „ Трите хълма “ ще се предлага само на територията на резервата. " Трите хълма " е име с отношение към историята на Стария град, което бе определено с демократично гласоподаване сред три оферти. Предстои сключване на съглашение за партньорство с " Каменица " АД, което да бъде гласувано от Общински съвет.  Бирата ще се отличава като дизайн и усет “, описа през вчерашния ден заместник-кметът Пламен Панов.

„ От името на екипа на " Каменица " бих желал да изразя насладата и благодарността ни за опцията да участваме в този превъзходен план на Община Пловдив. " Каменица " - като най-старата бира на България, която съществува и до през днешния ден, и Пловдив - като най-стария град в Европа, имат една неповторима и неразривна връзка между тях, а точно - силата на историята и традициите. Като родното място на " Каменица ", Пловдив постоянно ще бъде доста непосредствен до нашето сърце. Ето за какво за нас е чест на мястото, където преди 141 години стартира да се вари бира в Пловдив, през днешния ден да можем да варим бирата на Стария град - " Трите хълма ", сподели Владан Матич - изпълнителен шеф на „ Каменица “ АД.

За „ Гурмето под тепето “, което в първото си издание гостува на „ Празници на Стария град 2022 “, описа Костадин Шанков. В първото издание вземат участие 9 компании, като концепцията е всяка година да се надгражда и да се усилва удовлетворението от кулинарния туризъм.

„ Пълноценната приятност от храна и питиета е невъзможна, без сетивата да са в положение на айляк. Именно това са ви приготвили членовете на Сдружение „ Филибелийски майсторлъци ” в първото издание на „ Гурмето под тепето “. Очакват ви удоволствия за небцето с обичайните пловдивски деликатеси бабек и бумбар, допълнени от запечени резенчета зрял свински врат. Всичко това е гарнирано с винени и разхлаждащи коктейли, кафета, латета и домашна лимонада. Сладостта ви чака с изумителни авторски шоколади, кремове, ядки, палачинки със зелени смокини. Френската пекарна ще показа типично пловдивски храни. Ще има и още доста изненади - хранителни и музикални, тъй като на сцена ще има и вечерни концерти “, описа Костадин Шанков.

Официалното разкриване е на 15 септември в 18:00 ч. на площада пред Туристическия информативен център на ул. „ Д-р Стоян  Чомаков ” №1, а от 16 до 18 септември хранително-питейните зони чакат посетителите по ул. „ Съборна ” и площада в центъра на Стария град.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР