Старите изтребители F-16 за Украйна няма да спечелят войната срещу

...
Старите изтребители F-16 за Украйна няма да спечелят войната срещу
Коментари Харесай

National Interest: Старите изтребители F-16 за Украйна няма да спечелят войната срещу Русия

Старите изтребители F-16 за Украйна няма да завоюват войната против Русия.  Могат ли изтребителите F-16 да завоюват войната за Украйна? Украйна загуби войната с Русия. Каквото и да се случи по-нататък – без значение какво могат да настояват западните медийни източници – украинците няма да победят руснаците, които са укрепени на позициите си в Източна Украйна и в Крим. Най-доброто, на което могат да се надяват обезверените водачи на Киев, е да реализират задънена улица посредством споразумяване посредством договаряния.

Но не това е нещото, което западните водачи поучават своите украински клиенти

да търсят от Русия. Вместо това западните водачи изпълват мозъците на украинците с песента на сирената на военновъздушните сили.
След като миналогодишната ода за главните бойни танкове от страните от НАТО направи малко за смяна на посоката на войната на стратегическо равнище, човек би си помислил, че и НАТО, и украинците ще са си научили урока.
Никоя оръжейна система не може да избави Украйна от действителностите на съветската военна и индустриална мощност или от още по-болезнените действителности на географията.

Разумът, несъмнено, е първата жертва на войната.

Въпреки че НАТО даде танкове Leopard-2 и Challenger-2 – да не приказваме за обстоятелството, че доста обещаваните танкове Abrams на Америка към момента не са пристигнали в някакви обилни количества – не направиха доста, с цел да повлияят събитията в интерес на Украйна, в този момент на Киев се споделя, че Изтребителите F-16 ще свършат работа.
За да бъдем ясни: F-16 няма да имат значение заради голям брой аргументи.
Първо, тези системи са използвани бойни самолети, които са в края на своя витален цикъл. Това, че са остарели и са изпратени в бързи въздушни борби, няма да вещае нищо положително за украинците.
Второ, те получават минимално количество остарели F-16, което значи, че тези системи няма да създадат основна разлика.
Трето, ще са нужни четири до пет години, с цел да се обучат изцяло украинските водачи да ръководят вярно въпросните военни самолети. Дотогава войната ще се е трансформирала фундаментално и Русия евентуално ще има още по-силна ръка.

Освен това, по-старите F-16 не са съпоставими с бойните самолети от последващо потомство

на Русия. Те биха могли да бъдат разгърнати за задачи за наземно покритие, само че тези интервенции биха били лимитирани и надали си заслужават главоболието. Както моят сътрудник от Asia Times написа преди година по този въпрос, „ Употребяваните F-16 в края на живота си не отиват на военната шахматна дъска. “ Това беше правилно през 2023 година По-вярно е през днешния ден през 2024 година
Тъжният факт обаче е, че Украйна се трансформира в бунище за остаряло съоръжение на НАТО.
Шепата английски танкове Challenger-2 също бяха по-стари разновидности. 14-те усъвършенствани съществени бойни танка Leopard-2, създадени в Германия, не бяха задоволителни на брой, с цел да създадат доста повече от това да пречат на украинското полесражение (след като лиши доста повече време, в сравнение с чакаха украинците, с цел да слагат тези единици на позиция).
И най-после, американците дадоха обещание удивителните 31 танка M1 Abrams … единствено с цел да признаят малко откакто оповестиха, че тези бойни машини се дават на украинците, че по-голямата част от пратката ще бъде формирана от неизправни и по-стари разновидности, тъй като Съединени американски щати в арсенала липсваше задоволителен брой по-модерни разновидности на Abrams.

Така че има модел за помощ от НАТО в този спор.

Помощта съвсем постоянно е незадоволителна за поставената задача. Точно както при танковете, системите, които се дават обещание, са прекомерно остарели, с цел да бъдат потребни и в никакъв случай не се предават в обилие (защото на Запада липсват задоволително на брой огромни оръжейни платформи, посредством значително на окаяното положение, в което се намира отбранителната индустриална база ). Нещо повече, те рядко идват в точния момент. Всичко това води до едно и също извънредно място: никоя оръжейна система, дадена на Украйна от НАТО, няма да обърне хода на войната.
Украйна би трябвало да договаря или сигурно ще падне в ръцете на Русия
Вместо да се придържат към заблудата, че непохватната войска на Украйна ще преодолее по някакъв метод числените и софтуерни преимущества на съветската войска и ще освободи съветските анклави в Източна Украйна или Крим, водачите на Киев трябваше трескаво да договарят с съветските си сътрудници за преустановяване на огъня, преди Москва да реши просто да потисне украинците.
Никакви F-16 на този стадий от войната няма да оказват помощ.

 

Източник: National Interest /Превод: SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР