Старите асансьори без монтиран предпазен щит вече ще бъдат спирани

...
Старите асансьори без монтиран предпазен щит вече ще бъдат спирани
Коментари Харесай

Нови изисквания за старите асансьори: Проверяват ги за допълнителна защита

Старите асансьори без инсталиран защитен щит към този момент ще бъдат спирани от употреба. Започват всеобщи инспекции за съществуване на спомагателната отбрана. Колко обаче ще коства монтирането ѝ на притежателите на постройките?

Асансьорът в този блок е на близо 35 години. Все отново притежателите са спазили наредбата и имат спомагателната отбрана, която е инсталирана под кабината. Тя е значима при повреда, с цел да защищити пасажерите от проваляне.

Защитата е под кабината и пази пасажерите при излизане след повреда

„ Отварят вратата и я подпират. Лягат на пода на кабината, потеглят да излизат надолу с краката напред и желаят да скочат. Погледнете го това нещо, в случай че го няма, когато към този момент се спуска врата, идва тук, блъска го, а той пада долу “,  обяснява Валентин Маринков, ръководител на  Българската асансьорна асоциация.

От Асансьорната асоциация упорстват за по-голяма сигурност. Следващата стъпка да бъде обвързвана с монтирането на защитни порти, каквито има на новите устройства.

При засядане в оборудването запазете успокоение и повикайте механик

„ Тази врата в случай че се насили съществено, може да се отвори, само че ето този щит тогава ще пречи на индивида, който е решил да падне в шахтата “, добавя Маринков.

Задължителната защитна бариера коства към 300 лева А формалните данни сочат, че на 20% от асансьорите у нас към момента не е инсталиран защитен щит.

Полицията е направила оглед на мястото и обяснява аргументите за случая

„ ДАМТН сега планува всеобщи инспекции на асансьорите в цялата страна. Отделно ще се ревизират лицензираните лица, които поддържат асансьорите. При изискване, че се откри неналичието на подобен защитен шит би трябвало да го спрат и да ни уведомят “, изяснява Григор Къшов, основен изпълнителен шеф на „ Инспекция за държавен и механически контрол “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР