Стари канали, по които български оръжия стигаха до мирната сирийската

...
Стари канали, по които български оръжия стигаха до мирната сирийската
Коментари Харесай

Петков-Нинова пращали БГ оръжието за Украйна по отработена схема с терористите от ИД

Стари канали, по които български оръжия стигаха до " мирната сирийската съпротива ” и терористите от Ислямска страна (ИД) в интервала 2015-2018 година, са били възродени от кабинета Петков-Нинова поради Украйна , сочи следствие на 24 часа. Схемата била възобновена, с цел да наподобява по този начин като че ли Министерски съвет извършва обещанието на отрасловия вицепремиер Корнелия да не се оказва помощ с муниции, само че действително да изпраща нужното на Киев. Всичко това е ставало или с леко заобикаляне на закона, или с директното му нарушение.

България е продавала оръжие на Съединени американски щати и Англия, а те по-късно са го доставяли на някогашната руска република, самичък разказа схемите някогашният министър председател Кирил Петков пред Die Welt преди седмици.

Оказа се, че бизнесът е задействал свои канали, по които допреди 4-5 година български оръжия стигаха до войната в Сирия. Припомняме, че то стигаше до терористите от Ислямска страна и бунтовниците против Башар Асад. Тогава главните купувачи бяха Съединени американски щати и Саудитска Арабия. Официално оръжието не бе предопределено за реекспорт, само че Conflict Armament Research откри през 2018 година,  огромни количества наше оръжие и при терористите от ИД.
Към края на 2021 година складовете бяха препълнени с муниции, защото действително след успеха над ИД търсенето на оръжие в международен мащаб спадна, безапелационен бе пред 24 часа източник. Заради това още с началото на рецесията схемите са се задвижили. Като най-често купувачът е бил американска компания. Като компанията Ultra Defense Corp., която още през лятото разгласи, че купува оръжия и муниции от България и ги доставя на Украйна като част от помощта на Съединени американски щати към Киев.

При настояването на всяко позволение за експорт търговецът показва крайния клиент. Обикновено се вписва ограничаване, че това оръжие не може да бъде препродавано нататък без експлицитното единодушие на България.

" Ако е имало такива единодушия за реекспорт, то те са разписвани от Нинова ”, разяснява някогашният зам.-министър на стопанската система Никола Янков, който бе с сектор точно търговията с оръжие в държавното управление на Сакскобургготски. " Но откакто тя твърди, че не е имало, то тогава с думите си за оръжейните покупко-продажби Петков си признава, че е взел участие в закононарушение и то много съществено ”, акцентира той.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР