Старчески дом в Южна Калифорния бе силно засегнат от коронавируса,

...
Старчески дом в Южна Калифорния бе силно засегнат от коронавируса,
Коментари Харесай

Повече от 50 заразени в старчески дом в Калифорния

Старчески дом в Южна Калифорния бе мощно обиден от ковид, като над 50 души са инфектирани - обезпокоително развиване на фона на внимателен оптимизъм, че случаите в щата могат да доближат пик по-бавно от предстоящото, оповестява АП.

Щатът чака пиков скок на случаите с ковид през идващите седмици. По-бавното нарастване на случаите значи, че пикът евентуално ще настъпи през май . Преди две седмици Newsom съобщи, че повече от половината от 40 милиона души в щата могат да бъдат инфектирани при най-лошия сюжет .

Под управлението на Newsom, щатът продължава да прибавя 50 000 болнични кревати към сегашните си 75 000 , с цел да обезпечи задоволително място за всички евентуални пациенти по време на пик.

Във вторник е имало повече от 8 200 случая и минимум 173 смъртни случая, регистрирани в Калифорния , съгласно данни от университета Джонс Хопкинс. Мичиган, който е с 30 милиона по-малко поданици, е имал към 7 600 случая и минимум 259 смъртни случая.

Здравните чиновници предизвестиха, че с увеличението на тестванията броят на случаите ще пораства, в някои случаи доста бързо .
 Белият дом: COVID-19 ще убие до 240 000 американци
Белият дом: COVID-19 ще убие до 240 000 американци

Предстоят две тежки седмици, прикани Тръмп

Мнозина хвалят ранните дейности на щата за издаване на заповеди за домашна зиолация - първо в региона на залива Сан Франциско преди две седмици, а по-късно няколко дни по-късно в Лос Анджелис и останалата част от щата, като сполучливо забавят повишаването на случаите .

Много търговски обекти и обществени заведения като тематични паркове са затворени , заведенията за хранене оферират единствено изнасяне или доставка, а множеството учебни кампуси са затворени седмици.

Във вторник Сан Франциско и шест околни окръга удължиха ограниченията до 3 май и прибавиха нови ограничавания , в това число затваряне на детски площадки, кучешки паркове, места за публични пикници, стадиони за голф, тенис и баскетбол, басейни и стени за катерене .

Също във вторник щастският началник на публичното образование Тони Търмънд предизвести, че очакв а учебните заведения да останат затворени през лятото и предложи регионите да възнамеряват да обезпечат други форми на образование до края на образователната година .

Милиони младежи получават " отдалечено образование " посредством онлайн преподаване или други способи , като гледане на специфични стратегии за публично лъчение. Обединеният учебен регион в Лос Анджелис обаче не е достигнал до всичките си 600 000 възпитаници.

Около 15 000 колежани не са взели участие в онлайн образование , а други 26 000, които вземат участие, не се записват всекидневно, защото кампусите са затворени на 16 март.

Макар че защитните ограничения за обществено разграничаване нормално се съблюдават от популацията на Калифорния , има опасения, че вирусът ще нахлуе през затворени, препълнени пространства като старешки домове и затвори и измежду почти 150 000 бездомни хора, които са сложни за тестване или карантина .

За множеството хора коронавирусът предизвиква леки или умерени признаци, като тресчица и кашлица, които се обясняват за две до три седмици. За някои, изключително по-възрастните хора и хората със съществуващи здравословни проблеми, това може да аргументи по-тежко заболяване, в това число пневмония и гибел.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите споделят, че популациите в старешки дом са изложени на най-голям риск да бъдат наранени от COVID-19, поради " събирателния темперамент " на оборудванията и обстоятелството, че доста поданици имат хронични медицински положения.

Осем поданици на старешки дом в Ню Джърси са умряли, а всички 94 поданици на различен дом в Ню Джърси са преместени в друго заведение след две дузини тествани позитивно за ковид. Във щата Вашингтон са умряли към 35 поданици на един дом покрай Сиатъл .

Д-р Дебора Биркс, координатор на коронавирусната група на Белия дом , съобщи, че дейностите на Калифорния и щата Вашингтон за закриване на учебните заведения, поощряване на хората да работят от у дома и излизане единствено за съществени потребности й дават вяра, че вирусът може да бъде следен посредством обществено разграничаване .

Биркс разяснява, когато бяха оповестени нови мрачни прогнози от 100 000 до 240 000 смъртни случая в цялата страна, а президентът Доналд Тръмп прикани американците да се съобразят с неговите насоки за сигурност, които са по-слаби от тези в Калифорния и няколко други щата.
 Белият дом: COVID-19 ще убие до 240 000 американци
Белият дом: COVID-19 ще убие до 240 000 американци

Предстоят две тежки седмици, прикани Тръмп
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР