Starbucks във вторник отчете рекордни приходи през първото фискално тримесечие,

...
Starbucks във вторник отчете рекордни приходи през първото фискално тримесечие,
Коментари Харесай

Starbucks отчита рекордни приходи през първото тримесечие, но разочарова Wall Street, тъй като разходите на клиентите се забавят

Starbucks във вторник регистрира рекордни доходи през първото фискално тримесечие, само че резултатите не дават отговор на упованията на Wall Street, защото разноските на клиентите се забавят на някои основни пазари.

Кафеният колос в Сиатъл заяви, че приходите му са се нараснали с 8% до 9,43 милиарда $ за интервала октомври-декември. Това е по-ниско от прогнозите на анализаторите за 9,6 милиарда $, съгласно FactSet.

Продажбите в същия магазин или продажбите в магазини, отворени най-малко една година, също не дават отговор на упованията на Уолстрийт. Starbucks заяви, че световните продажби в същия магазин са се нараснали с 5%; анализаторите предвидиха нарастване от 7%.

В Съединени американски щати продажбите в същия магазин са нарастнали с 5% през тримесечието. Клиентските транзакции са се нараснали с 1% и потребителите са харчили повече за поръчка. Но в Китай - вторият по величина пазар на Starbucks - резултатите бяха смесени. Транзакциите са нарастнали с 21%, само че междинният разход на поръчка е сп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР