Стара Загора. Второто издание на фестивала Здравей, здраве“ ще се

...
Стара Загора. Второто издание на фестивала Здравей, здраве“ ще се
Коментари Харесай

Стара Загора: Фестивал на здравето ще се проведе в НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ на 13 и 14 октомври

Стара Загора. Второто издание на фестивала „ Здравей, здраве “ ще се организира на 13 и 14 октомври в НЧ „ Св. Климент Охридски 1858 “ от 9.30 до 18.00 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . То се провежда със съдействието на Общината.
Фестивалът разпространява здравословния метод на живот във всички негови аспекти: физическо, прочувствено, ментално и духовно здраве като употребява ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Той цели да се осведомят хората и да се предизвика интерес към здравословния метод на живот, да се показа необятна гама от естествени способи на възобновяване на здравето, за попречване на болести. Дава се естрада на холистични лекари, консултанти, терапевти, треньори на лечебни двигателни практики, които показват впечатляващ и вълнуващ свят в интерес на здравето.
„ Откриването ще бъде в събота в 9.30 часа пред читалището с присъединяване на Общински духов оркестър. Ще има доста нови посетители и изненади “, заяви Боряна Узунова, уредник на Фестивала.
Първата лекция ще бъде на доктор Румен Стоилов, който ще приказва за чудото на живота и здравето. Ще има особено учебно заведение за родители в арт залата на трети етаж. Там ще се организират полемики и лекции на тематики свързани с насърчаване на прочувствената просветеност на децата, профилактика на насилието и експанзията, по какъв начин да се запази любовта в фамилията. Иван Тодоров ще приказва за структурната памет на водата, а доктор Росица Лавчева за профилактика и грижа с естествени средства.
Всички лектори са ерудирани и работещи дълги години в своята област експерти, споделиха уредниците. Гост на фестивала ще бъде доктор Петър Димков, внук на именития врач. Общо 35 са лекторите в двата фестивални дни.
В западната част на двора на читалището ще бъде построен детски ъгъл. Там, със съдействието на група за достоверен фолклор от село Змейово, дребните гости ще могат да се срещнат с обичаите за Петков ден да се научат по какъв начин се прави самун, каква е магията на вълната и по какъв начин да си създадат сами сапун. Ще има и конкурс за рисунка „ Здрави деца “. Със съдействието на Прабългарската школа за оцеляване „ БагаТур “ в неделя от 10.00 до 12.00 часа децата ще могат гратис да пояздят или да се упражняват в пукотевица с лък в Аул „ БагаТур “.
На базара, съпътстващ фестивала, ще се оферират артикули ориентирани към духа и тялото на човека-хранителни добавки,, български билки, козметика. Ще има и специфична маса с книги на присъстващите лектори, както и доста друга литература обвързвана със здравето.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР