Стара Загора. Възпитаниците на старозагорската детска градина №25 Ален мак“

...
Стара Загора. Възпитаниците на старозагорската детска градина №25 Ален мак“
Коментари Харесай

Стара Загора: Деца от града показват знания за пътна безопасност в открит урок

Стара Загора. Възпитаниците на старозагорската детска градина №25 „ Ален мак “ демонстрираха наученото в образованието по пътна сигурност в открит урок. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Проверката трябваше да откри дали децата са подготвени за независимо напредване по пътя, от вкъщи до учебно заведение. Дали могат да играят безвредно, сами през летните месеци навън и дали е усвоена информацията дадена им през образователната година според от възрастовата група.
Под зоркия взор на служители на реда от Второ районно ръководство „ Полиция “ децата се показаха почтено и демонстрираха отлични познания за пътната сигурност.
„ Съвременната пътна среда е враждебна за децата. Те не осъзнават заплахите, които крие улицата и придвижването по нея. Ето за какво посредством образованието по Безопасност на придвижването по пътищата (БДП), ние се опитваме да развием защитните механизми на най-малките участници в него, показа Меглена Бакърджиева, шеф на детското заведение.
„ Децата са дейни участници в уличното придвижване като пешеходци, велосипедисти и пасажери в разнообразни транспортни средства. Обучението по БДП е обществено образование, основано на струпване на персонален опит посредством подражателство, упражнение и тренировки, като даваме извънреден превес на практическите форми. Реализирането на просветителната стратегия се базира на богата нагледно-практическа основа. Децата с същинско наслаждение се включват в тези обстановки и показват своите познания и умения “, добави директорката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР