Стара Загора. В Регионална библиотека Захарий Княжески“ ще бъде открита

...
Стара Загора. В Регионална библиотека Захарий Княжески“ ще бъде открита
Коментари Харесай

Стара Загора: В Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде открита нова зона за младежи

Стара Загора. В Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ ще бъде открита нова зона за младежи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Откриването ще се състои на 28 януари 2019 година в 11.00 часа. Пространството е оборудвано с компютри, мултимедия, електронни четци, настолни игри, книги и комикси, подобаващи за младите гости и разполага с отлична интернет съгласуваност.
Специализираната зона с повърхност 80 кв. м е подаяние от Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Компанията напълно обезпечи ремонта и оборудването на залата на стойност от близо 40 000 лв. по своя обществен план „ Енергия за библиотеката “, създаден с доста ентусиазъм от екипите на Регионалната библиотека и енергийната компания, със съдействието на Община Стара Загора.
Програмата на новото „ тийн “ пространство ще бъде изпълнена с доста и разнородни действия. Освен представяния на книги, кино прожекции, читателски и писателски клуб, клубове по всекидневен британски и настолни игри, в новата зона ще се организират и разнообразни полемики по тематики, които интересуват младежите. Мястото ще бъде хазаин и на юношески тимове по робопрограмиране, легороботика и математика.
„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ от 5 години поддържа най-голямата библиотека в район Стара Загора. Компанията подкрепя обогатяването на библиотечния фонд и подобряването на материалната база. Централата регулярно подарява нови заглавия на известни задгранични и български създатели, компютърна техника и абонаменти за профилирани издания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР