Стара Загора. В общинската зала П.Р. Славейков“ започна семинар-обучение за

...
Стара Загора. В общинската зала П.Р. Славейков“ започна семинар-обучение за
Коментари Харесай

Стара Загора: Общински служители се обучават в областта на наследяването и осиновяванията

Стара Загора. В общинската зала „ П.Р. Славейков “ стартира семинар-обучение за общински чиновници в Стара Загора. Те ще получат уточнения и ще имат опция да зададат въпроси по използването на законодателството в областта на наследяването и осиновяванията. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Приветствие към присъстващите чиновници от отдел „ Гражданско положение “, кметове, кметски наместници, механически сътрудници в кметствата на територията на общината насочи секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов. Той благодари на държавния специалист на Главна Дирекция " Гражданска регистрация и Административно обслужване " Петя Буланова, която ще бъде преподавател на семинара. Иванов означи, че това образование се организира поради интереса на чиновниците към тематиката и желанието за възстановяване на административното обслужване на жителите.
Семинарът стартира с лекция, отдадена на определянето на кръга от наследници, реда на заместничество и издаването на удостоверения за наследници. По-късно ще бъде изработен обзор на законодателството в региона на наследяването.
Участниците ще бъдат осведомени и с на практика образци за заместничество, типовете осиновявания и издаването на удостоверения за наследници и законодателството, което ги регламентира.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР