Стара Загора. В двуседмичен срок, считано от 17 юли всеки

...
Стара Загора. В двуседмичен срок, считано от 17 юли всеки
Коментари Харесай

Стара Загора: До 30 юли се приемат документите на кандидатите за обществен посредник

Стара Загора. В двуседмичен период, считано от 17 юли всеки претендент за длъжността „ Обществен медиатор на община Стара Загора “ (омбудсман), може да подаде документи за присъединяване в състезанието. Днес 7-членната Временна комисия с ръководител Милена Желева утвърди реда и изискванията, по които ще се организира процедурата. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.
Изискванията към претендентите, съгласно настоящия Правилник за организацията и активността на публичния медиатор са – да бъдат пълнолетни, душевен здрави, неосъждани български жители, с високи морални качества, ползващи се с престиж и почитание в обществото, с непрекъснато местоживеене на територията на община Стара Загора, със приключено висше обучение – просветителна степен „ магистър “, и най-малко 10 (десет) години застрахователен стаж.
Документите, с които се кандидатства, са - стимулирано заявление по пример, оповестен от 17 юли в уеб страницата на Община Стара Загора, секция „ Обявления на Общински съвет “, CV – европейски формат, тапия за приключено висше обучение, удостоверение за съдимост, документи, удостоверяващи застрахователен стаж, както и уверение, че претендентът не се води на доклад в психодиспансера.
Необходимата документи ще се приема в зала 216 на Общинска администрация (адрес: бул. „ Цар Симеон Велики №107 “, ет. 2), персонално или посредством прокурист, а срокът е до 30 юли.
Конкурсът за публичен медиатор ще се организира на два стадия. Първият е допускане по документи на претендентите до присъединяване, а вторият е изявление. Целта е да се ревизират и оценят познанията на всеки един в правозащитната област и вижданията им за взаимоотношенията сред жителите и локалната власт. Събеседването е в период до две седмици от приключването на периода за подаване на документи.
Всеки от членовете на ВрК ще прави оценка и класира претендентите въз основа на общото им показване, след което ще бъде направено стимулирано предложение до Общинския съвет, съдържащо имената на първите трима посочили най-хубави резултати. На свое съвещание Общински съвет ще дефинира спечелилия състезанието за длъжността „ Обществен медиатор на територията на община Стара Загора “.
Общественият медиатор се избира за период от 4 години, като не се позволява действието му за повече от два поредни мандата. Той няма право да членува в политически партии, да е търговец или да взе участие в управлението на търговски сдружения, не може да бъде депутат или общински консултант, както и да заема служба в държавния уред и в общинската администрация. Месечното му заплащане е в размер на 70% от главното заплащане на ръководителя на Общинския съвет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР