Стара Загора. Участниците в традиционния конкурс на Община Стара Загора

...
Стара Загора. Участниците в традиционния конкурс на Община Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: Наградиха участниците в конкурс за мартенички в града

Стара Загора. Участниците в обичайния конкурс на Община Стара Загора и Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) „ Баба Марта бързала, мартенички вързала “ получиха награди на специфична гала през днешния ден в залата на центъра. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Красиви мартеници подредиха в залата деца от детските градини и подготвителните групи в детските градини, както и възпитаници от първи до осми клас на учебните заведения в Общината.
„ Мартениците трябваше да са направени от естествени материали, да носят българската традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата “, изясни Искра Иванова, началник на Центъра за поддръжка и личностно развиване.
Получени са 110 мартеници от самостоятелни участници, 30 табла от групови и 23 пана на по тематиката. В състезанието са се присъединили 11 детски градини и 18 учебни заведения от Община Стара Загора и деца от Детска градина „ Наталия “ Гълъбово.
Компетентно жури, с ръководител Тошо Стефанов, началник на школа „ Живопис “ към ЦПЛР е оценило творбите на децата, разпределени в три възрастови групи: детски градини и предучилищни групи, възпитаници от първи до четвърти клас и от пети до осми клас.
„ Благодаря на децата по тази причина, че обичат и пазят традициите, а на родителите по тази причина, че ги възпитават в духа на българското “, сподели Райна Димитрова, специалист в отдел „ Образование “ на Община Стара Загора, която награди отличените.
Отличени бяха групи и класове от детски градини и учебни заведения, както и самостоятелни участници сътворили най-красивите мартенички. Те получиха специфични грамоти и предметни награди.
За положителното въодушевление на присъстващите в залата се погрижиха най-малките артисти Велизара и Валентин от „ Траяна глас “, и децата от фолклорен отбор “Траянци “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР