Стара Загора. Стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи

...
Стара Загора. Стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи
Коментари Харесай

Стара Загора: Започва пролетната обработка против кърлежи и комари

Стара Загора. Стартира пролетната обработка на тревните площи срещу кърлежи и комари в Стара Загора. Тя ще стартира с детските градини и обществените домове в града. Ще бъдат обхванати още паркове, градини, площади, детски градини, кучешки площадки, игрища, зони за спортни и културни мероприятия и други Обработката ще се извърши от Пест корект ООД с биоцида Сайръс 10 ЕВ. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.
На 23 април в 20.00 часа стартира обработката на детски площадки в АБ Център, от 22.00 часа на парковете в централната градска част и Аязмото, от 24.00 часа в АБ кв. ”Лозенец ”.
Готов е графикът, по който ще се извърши дезакаризацията и дезинсекцията на територията на общината. Създадена е организация за окосяване на тревните площи, подлежащи на обработка.
Общата повърхност за култивиране срещу кърлежи е 794 344 кв. м., от които 12 230 кв. м. детски ясли, 49 354 кв. м. детски градини, 25 360 кв. м. заведения за обществени услуги, 375 400 кв.м. - паркове, улици и площадки в града и 332 000 кв. м. тревни площи в селата. ДГ 2 „ Зорница “ ще бъде в ремонт до м. август 2019 година
Площите, подлежащи на напръскване против комари са 533 295 кв. м. и обгръщат детски площадки паркове и улици. Обработката ще се извърши с гръбни моторни пръскачки - STIHL.
Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са избрани длъжностни лица, които ще наблюдават за осъществяването на дейностите и ще участват на осъществяването и приемането на работата за съответните обекти. Контрол ще упражнява и Регионалната здравна ревизия.
На обработка подлежат и „ Гробищен парк “, в землището на с. Хрищени с повърхност 20 000 кв. м. и Античният конгрес в Стара Загора с прилежащите тревни площи, с повърхност 10 000 кв.м.
Обработката на тревните площи в града ще се прави по едно и също време от 3 екипа, а на детските и обществени заведения от два екипа.
Пръскането в селата ще се извърши при започване на м. май т.г. Община Стара Загора си резервира правото на промени в графика при съществуване на несъответствуващи климатични условия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР