Стара Загора. Седмото издание на Фестивала на виното и културното

...
Стара Загора. Седмото издание на Фестивала на виното и културното
Коментари Харесай

Стара Загора: В града се провежда 7-ото издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада 2018”

Стара Загора. Седмото издание на Фестивала на виното и културното завещание „ Августиада 2018 ” беше публично намерено през днешния ден в Стара Загора на специфична сцена на Античната улица. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Изложението се организира с поддръжката на Община Стара Загора.
„ Седмото издание на Августиада е едно от най-големите събития в нашия град. Благодаря на уредниците, че поставят неимоверни старания този фестивал да се трансформира в традиция. На винопроизводителите поисквам и идващите години да ни радват с положителни виновност ”, сподели Красимира Чахова, отраслов зам.-кмет на Община Стара Загора. На откриването участваха и Иванка Сотирова, зам.-кмет по филантропични действия на Община Стара Загора, регионалният шеф Гергана Микова, Лиляна Арсова, основен шеф „ Туристическа политика ” в Министерството на туризма, Бони Бонев, ръководител на Българо-швейцарската комерсиална камара, Яо Чаоин, стопански и търговски консултант в Китайското посолство у нас, доста посетители на фестивала от разнообразни страни, жители. Тук бяха и новата „ Царица на Августиада 2018 ” Маргарита Лъчезарова и подгласничките ѝ Цветелина Иванова и Мария Петрова.
„ Тази година и интернационалното присъединяване в Августиада е на доста високо равнище. Благодарим за поддръжката на всички, които оказват помощ за реализацията. Фестивалът стана визитка на Стара Загора за развиването на туризма. Това ни задължава, обещаваме да надграждаме всяка година ”, сподели Олег Стоилов, ръководител на Търговско-промишлена палата Стара Загора, един от основателите на ревюто. „ Ще продължаваме да се развиваме, тъй като мощно имаме вяра, че българското вино заслужава това ”, добави другият главен уредник Галина Нифору, от компания OINORAMA и ръководител на Българската асоциация на експортьорите на вино.
На сцената през целия ден ще има богата фолклорна стратегия, с присъединяване на кукерски групи, танцови и певчески сформира от Стара Загора, Старозагорски минерални бани, Чирпан, Първомай, Хасково, Димитровград, Карнобат и Ямбол. Ще има и групи от Ротари клубове от страната. Фолклорната стратегия ще бъде допълнена с щандове с национални занаяти.
В ревюто на античната улица в Регионалния исторически музей вземат участие над 30 български и непознати винарни. Интерес провокира австрийско пенливо вино с 23 каратово злато. Любителите на виното могат да избират всеки по собствен усет от многочислените оферти на производителите.
Посетители притеглят и щандовете за кулинарни артикули като италианска паста и сръбски айвар, маслини, сосове, както и швейцарски шоколад. Кулинарният бранш е съществено показан в гурме корнъра на Лапидариума от обичайния сътрудник Метро Академия с началник Юри Велев и старозагорската компания Аякс.
Довечера в 19.00 часа стартира Гала вечер в Държавна опера Стара Загора с концерт-спектакъл с филмовата музика на Нино Рота и ще продължи със стилна вечеря във фоайето на Операта, с определени виновност от Августиада и Балканския винен конкурс 2018.
Утре от 16.00 часа е церемонията по награждаване на виновността, спечелили най-вече гласове от посетителите на ревюто. Трима от гласувалите ще получат награди. Представителите на испанското учебно заведение за сомелиери ще дадат своя специфична премия за най-високо оцененото от тях вино, участващо на ревюто. В церемонията ще вземе присъединяване и Царицата на Августиада 2018.
Специално с цел да посети Августиада идва 40-членен шведски хор за българска музика. На ревюто пристигнаха и група от 30 студенти по архитектура от Университета по архитектура в Париж Ла Вилет и 5 студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, които вземат участие в взаимно френско-българско архитектурно ателие. Има доста посетители чужбина и от България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР