Стара Загора. Рекорд записаха на връх 25-тата си годишнина организаторите

...
Стара Загора. Рекорд записаха на връх 25-тата си годишнина организаторите
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в ретро парада на автомобили в Стара Загора

Стара Загора. Рекорд записаха на връх 25-тата си годишнина уредниците на „ 16-ти ретро церемониал Стара Загора “ – Старозагорски авто клуб „ Ретро “. Броят на участниците доближи 172-ма, някои от тях с повече от едно историческо возило, от разнообразни български и задгранични градове. Новата локация на шествието на емблематичните транспортни средства бе парк „ Артилерийски “, където се струпаха стотици фенове на коли и мотоциклети. Там бяха връчени и седемте особено направени дървени купи, творби на изкуството, излезли отдолу под ръцете на занаятчия от Тревненската дърворезбарска школа. Тричленно интернационално жури решаваше класирането, като за първи път до момента и публиката излъчи своя любимец. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Най-старият достоверен автомобил на ревюто – „ Форд Т “ от 1910 година, заслужи две от премиите – за най-хубаво измежду довоенните возила и наградата на кмета на Стара Загора. При следвоенните коли премията отиде при „ Ролс-ройс Силвър Даун “. „ Ява 559 “ сграбчи наградата за най-хубав мотоциклет. Публиката удостои със своята премия американската класика „ Студибейкър “. Призът за най-автентичен автомобил отиде при „ Опел Рекорд Олимпия “. Организаторите връчиха своята премия на колоритна, само че достоверна, детска играчка „ Москвич “. Наградите на спечелилите бяха връчени от ръководителя на Старозагорския клуб „ Ретро “ Тончо Желязков и неговия заместител Гено Иванов, ръководителя на Организационния комитет за осъществяване на 25-тата годишнина на клуба Ганчо Баев, както и от Николай Диков, ръководител на ПК по спорт и юношески действия на Общинския съвет в града и отрасловия зам.-кмет Красимира Чахова.
„ Използвам опцията да поздравя уредниците, както и всички фенове на колите, които са част от днешното събитие. Наблюденията на всички са, че старозагорският ретро церемониал има претенциите и заслугите да бъде измежду най-хубавите в страната “, сподели по време на церемонията Диков. Той насочи благопожелание за здраве и триумфи към всички старозагорци за празника на града, по чийто мотив се организира и ретро събора.
За 25-те години от своето основаване клубът подари на всеки участник тематични дарове, както и специфична книга, събрала историята му през годините.
„ За провеждането на това събитие в този му формат работихме от сърце и с безстрашие. Искахме нов образ. Каквото и да прави обаче един уредник – без всички участници, без публиката – нещата не биха се получили. Сърдечни благодарности към всички ви “, сподели при финала на награждаването Ганчо Баев.
Традиционно ретро колите минаха през централните улици на Стара Загора, където продължиха да събират погледи и удивление от феновете на класическите коли.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР