Стара Загора. Развитието на индустриална зона около Стара Загора и

...
Стара Загора. Развитието на индустриална зона около Стара Загора и
Коментари Харесай

Стара Загора: Регионалният икономически растеж и възможностите за инвестиции ще бъдат обсъдени по време на дискусия в рамките на кампанията „Да! На българската икономика”

Стара Загора. Развитието на индустриална зона към Стара Загора и опциите за развиване на летище Стара Загора ще бъдат тематика на деветнадесетата полемика от Националната акция на вестник „ Стандарт ” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) „ Да! На българската стопанска система ”. Тя ще се организира на 4 юли (вторник), 2017 година, в общинската зала „ П.Р.Славейков ” от 11.00 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Участие в полемиката е удостоверил министърът на районното развиване Николай Нанков. Поканени са още министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на превоза Ивайло Московски, както и ръководителят на комисията по бюджет и финанси в 44-тото Народно събрание Менда Стоянова, представители на държавни изпълнителни организации, кметове от област Стара Загора.
Стара Загора се нуждае от съвременна пътна инфраструктура, която да свързва индустриалния квартал на града и летището с автомагистралата.
Липсата на квалифицирана работна мощ се показва като проблем № 1 от бизнеса в България.
За полемиката на тематика „ Да! На българската стопанска система – Инвестиционна дестинация СТАРА ЗАГОРА “, са поканени притежатели и/или изпълнителни шефове на компании, банки, ръководители на работодателски, браншови и синдикални организации, министри, заместник-министри, ръководители на изпълнителни организации, представители на законодателната и локалната власт и на научните среди.
Дебатът ще включва още:
• Стара Загора – Възможности за вложения и районен стопански напредък. Привличане на непознати вложители
• Пътна инфраструктура – благоприятни условия за разширение и модернизиране на пътищата, които свързват индустриалния квартал на града с автомагистрала „ Тракия ”
• Летище Стара Загора – благоприятни условия за превръщането му в нова индустриална зона. Плюсове и минуси. Идеи за планове и финансиране
• Държавни политики за развиване на районна стопанска система
• Държавни политики за районна претовареност
• Кадрите – проблем № 1 за бизнеса
Целта на уредниците е в директен разговор сред представители на изпълнителната, локалната, законодателната власт и бизнеса от региона да се оформят хрумвания от изгода за града при постигането на основния приоритет –икономически напредък и претовареност на хората в районите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР