Стара Загора. По повод инициативата на Регионална здравна инспекция –

...
Стара Загора. По повод инициативата на Регионална здравна инспекция –
Коментари Харесай

Стара Загора: В града ще се проведе викторина „Аз знам, аз разбирам, аз мога“

Стара Загора. По мотив самодейността на Регионална здравна ревизия – Стара Загора за поддръжка на интернационалните здравни дни, ориентирани към превъзмогване на разнообразни рискови фактори, през м. май 2019 година Превантивно-информационният център по зависимости реализира Информационна акция „ Не рискувай здраве и бъдеще “, с която отбелязва Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 19 май, и Световния ден без тютюнопушене – 31 май. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
За трета поредна година на 31 май 2019 година от 11.00 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески “, IV етаж, ПИЦ по зависимости ще бъде хазаин на куиз (викторина) – отборна мисловна игра за познания, под надпис „ Аз знам, аз предпочитам, аз мога “. В нея ще вземат участие възпитаници от 8 старозагорските междинни учебни заведения, профилирани и професионални гимназии, както и доброволци от Младежки доброволчески клуб „ Дарители на вяра “.
В пет кръга на участниците ще се задават въпроси от разнообразни области на знанието, както и по тематиките: тютюнопушене, ХИВ/СПИН, психоактивни субстанции (ПАВ). Разпределени на инцидентен принцип в 10 тима от шестима, играчите ще дават отговор бързо, като за всеки правилен отговор всеки тим ще получава по 1 точка. Победител ще е тимът, събрал най-вече точки. Награда ще бъде удоволствието от играта, забавното интелектуално занятие, новите знания и оползотворените часове измежду връстници и другари. Училищните шефове, респективно психолозите и педагогическите съветници в учебните заведения, спомагаха в оптималната степен за организирането на участниците от учебните заведения и за тяхната добра подготовка въз основа на осведомителните материали по отношение на рисковете за здравето и вредите от тютюнопушенето и използването на психоактивни субстанции, както и за ХИВ/СПИН, които учебните заведения получиха в границите на осведомителната акция. Всички участници ще получат благодарствени грамоти за представянето си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР