Стара Загора. По покана на медицинските специалистите от гр. Стара

...
Стара Загора. По покана на медицинските специалистите от гр. Стара
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова пред протестиращите медицински специалисти в Стара Загора: Тази агония трябва да спре незабавно

Стара Загора. По покана на медицинските експертите от гр. Стара Загора през днешния ден омбудсманът Мая Манолова ги поддържа в митинга им за по-достойни условия на труд и съответно възнаграждение в двора на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана . „ Израснала съм и съм възпитана в семейство на здравна сестра. Майка ми има близо 40 години трудов стаж. В началото на митингите тя ми сподели да заставам до дъно до медицинските сестри, тъй като техните претенции са безусловно обективни. Защото, в случай че нещата не се трансформират в този момент, след мизерните заплати ще следват мизерни пенсии и едно унизително отношение към хората, на които ние жителите поверяваме здравето си, здравето на своите деца, на своите внуци, здравето на своите близки “, сподели омбудсманът пред протестиращите сестри.
Тя беше безапелационна, че ще стои до тях, до момента в който всичките им претенции не бъдат изпълнени на 100% и акцентира, че е била паралелно в митингите с медицинските експерти в София, Враца, Кюстендил, Бургас, Казанлък и в този момент е в Стара Загора.
„ Сигурна съм, че и жителите ще застанат до вас, тъй като без вашият виновен, висококвалифициран труд, без вашата безрезервност, професионализъм и грижи, ние сме изгубени, ние сме за на никое място “ добави Манолова.
По думите й всички ръководители в здравното министерство и на другите равнища в опазването на здравето би трябвало да осъзнаят нуждата от промяна в здравната система.
„ Няма по какъв начин да стане с 30 млн. лева или 50 млн. лева Излизат да стачкуват медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, сестрите в учебното опазване на здравето, в детските ясли, излизат лекарите, излизат цели лечебни заведения, излизат цели класи, което значи едно. Има потребност от промяна, има потребност от дълготрайни ограничения, от дълготрайни дейности. Министърът на опазването на здравето би трябвало да осъзнае, че тази мъка не може да продължава, че тя би трябвало да спре не на следващия ден, не в миналото, а незабавно и това е неговият ангажимент “, аргументира се Манолова и добави, че настояванията на медицинските сестри са идеалните опорни точки за тази промяна.
Общественият бранител сподели още, че е гневна и се срами поради всички, които се пробват да заглушат митингите, като притискат квалифицирани експерти, принудени да работят за по 600 лева
„ Моят опит на омбудсман, на правист и жител, демонстрира, че справедливите дела, колкото и да наподобяват невъзможни и сложни за реализиране, постоянно съумяват. Правото и справедливостта са на ваша страна и съм сигурна, че вие ще съумеете “, приключи Манолова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР