Стара Загора. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан извърши днес водосвет

...
Стара Загора. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан извърши днес водосвет
Коментари Харесай

Стара Загора: Новата база на Онкологичния център в града осигурява по-добри условия за пациенти и персонал

Стара Загора. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан извърши през днешния ден водосвет на пребазираните Клинична лаборатория, Болнична аптека и Дневен стационар в Комплексния онкологичен център – Стара Загора. Те се намират в отделението по Медицинска онкология на втория етаж на постройката на „ КОЦ – Стара Загора “ ЕООД. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Чрез топла връзка те са свързани с откритото преди 4 години към центъра ново съвременно поделение за лъчеление на онкологични болести, оборудвано с мултимодален линеен ускорител от най-ново потомство, построено със средства по Оперативна програма „ Регионално развиване ". В него се лекуват пациенти от съвсем цяла Южна България. Следващият стадий е закупуването на кибернож и радиохирургия за лекуване на онкоболни пациенти, заяви през днешния ден доктор Петьо Чилингиров, шеф на общинското сдружение „ КОЦ “ ЕООД. По думите му, новата база дава по-добри условия за работа на личния състав и обслужване на пациентите.
„ Имаме извънредно позитивен образец по какъв начин се основава атмосфера и се ангажират всички институции да бъдат в благозвучие с нуждите. Зад всичко това стои един извънреден мениджърски екип “ сподели по време на тържественото разкриване отрасловият зам.-кмет Иванка Сотирова. Тя напомни за решението, взето от Общинския съвет, с което част от втория етаж на постройката на общинското комерсиално сдружение „ Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести “ ЕООД (бившия Тубдиспансер), беше предоставена на „ Комплексен онкологичен център “ ЕООД. Общинският съвет даде позволение на „ КОЦ - Стара Загора “ ЕООД да извърши строително ремонтни действия за пребазиране на Аптека, Клинична лаборатория и Дневен стационар на стойност 260 000 лева Проектът за реконструкцията е финансиран с 10 000 лева от общината.
В формалното разкриване и освещаване на пространствата участваха регионалният шеф Гергана Микова, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.- кметовете Красимира Чахова и Янчо Калоянов, секретарят на общината Делян Иванов и други

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР