Стара Загора. Единадесетото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА

...
Стара Загора. Единадесетото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА
Коментари Харесай

Стара Загора: Над 200 фирми представят селскостопанска техника на БАТА АГРО

Стара Загора. Единадесетото издание на Международното профилирано селскостопанско ревю БАТА АГРО бе намерено през днешния ден на летището в Стара Загора. То ще продължи до 18 май. Това оповестиха от Община Стара Загора .
То се провежда от Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) и т. година ще премине под знака на новаторското земеделие.
Над 200 компании показват най-новите постижения на селскостопанската техника на повърхност от 36 500 кв. м. За пръв път тук е показана най-голямата самоходна пръскачка в света Рубикон 9000.
На формалното разкриване участваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатът Радостин Танев, зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, зам.-изпълнителният шеф на фонд „ Земеделие “ Георги Динев, зам.-кметовете на Стара Загора Красимира Чахова, Йордан Николов и Янчо Калоянов, зам. регионалните шефове Петя Чакърова и Димитър Драчев и ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков. Дойдоха и представители на институции свързани с развиването на селското стопанство.
„ Благодарим, че за единадесети път избрахте Стара Загора за хазаин и Ви приветствам, че продължавате да вършиме това ревю и то все по-успешно, по-мащабно и по-организирано “, сподели кметът Живко Тодоров. Той пожела на участниците да имат повече продажби, а на земеделските производители по-добра годишна продукция, с цел да съберат пари и да се възползват от европейските планове за закупуване на техника.
„ БАТА АГРО “ е най-мащабното селскостопанско ревю в страната. С всяка година се усилва интернационалното присъединяване, компаниите изложителки и посетителите “, сподели Даниел Минев, ръководител на Управителния съвет на БАТА АГРО. Той благодари на локалната власт за поддръжката, която прави допустимо провеждането на форума и даде обещание надграждане всяка година.
„ Няма по какъв начин да се развива съвременно селско стопанство без модерни способи на произвеждане и възобновяване на техниката “, акцентира зам.-министър Атанас Добрев. Той заяви, че сега у нас има 8623 нови колесни трактора и 1351 нови зърнокомбайна. По подмярка 4.1 – „ Инвестиции в аграрни стопанства “ са подписани 1440 контракта на стойност 1, 3 милиарда лева
Бе отслужен и церемониален водосвет. Официалната част приключи с обиколка на гостите из изложбените площи. Градоначалникът Живко Тодоров с интерес прегледа показаната техника, даже се възползва от опцията да влезе в кабината на съвременен трактор, на самоходна пръскачка и мощен комбайн.
Танцьорите от Общинския отбор „ Загоре “ се погрижиха за положителното въодушевление на посетителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР