Стара покъщнина, струпана до контейнерите за смет, задръства десетки тротоари

...
Стара покъщнина, струпана до контейнерите за смет, задръства десетки тротоари
Коментари Харесай

Горещ телефон в Пловдив ще ви отърве от старите мебели

Стара мебелировка, струпана до контейнерите за боклук, задръства десетки тротоари и зелени площи в Пловдив. Продънени дивани, счупени шкафове, кресла, матраци и даже похабени клекала и строителни материали се изхвърлят на открито, тъй като това е най-лесният метод да се отървем от вехториите.



От общинското дружество „ Чистота “ обясниха, че ненужните мебели можем да караме в базата на ул. „ Даме Груев “ в Кючук Париж. Който няма транспорт, да се обади на „ горещия “ телефон 032 675 817, с цел да му обезпечат, поучават от предприятието.

Преди време камион на „ Чистота “ извозваше тежките вехтории от домовете по поръчка на жители, само че тази услуга към този момент не се предлага. Затова мнозина просто изнасят ненужните движимости и ги оставят до контейнерите наоколо до блока. Ако никой не прибере незабавно остарелия диван или матрак, те не престават с дни да се въргалят на тротоара.



Така три дни тази седмица планини от непотребна мебелировка „ красяха “ пространството в центъра до кръстовището на бул. „ Васил Априлов “ и „ Шести септември “, видя фоторепортер на " Марица ".

В „ Чистота “ приготвят график за събиране на едрогабаритния боклук, който скоро ще бъде оповестен в уеб страницата на предприятието. Камион ще събира остарели дивани, кревати и останалите сходни вехтории. Добре е жителите да знаят в кои дни в техния квартал ще мине машината, с цел да изнесат тъкмо тогава ненужните дивани, кревати, умивалници, столове, с цел да не се загрозява безобразно градът.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР