Стара картина, описана от съпругата на собственика си като ужасна“,

...
Стара картина, описана от съпругата на собственика си като ужасна“,
Коментари Харесай

Ужасна“ картина, намерена в мазе преди 62 г., се оказа оригинал на Пикасо

Стара картина, разказана от брачната половинка на притежателя си като „ ужасна “, в действителност се оказа оригинал на Пикасо на стойност 5 милиона английски лири.

Луиджи Ло Росо намира творбата на изкуството, до момента в който разчиства мазето в дома си. На него попадал отличителния автограф на испанския художник в горния ляв ъгъл, само че Луиджи не съумял да го разпознае. Той направил откритието в къщата си в Капри, Италия, през 1962 година В следствие той развил картината и я сложил в евтина рамка, която окачил на стената в хола си в новия си дом в Помпей в продължение на десетилетия, за огромно неспокойствие на жена му.

Много години по-късно неговият наследник Андреа, който изучавал енциклопедия за история на изкуството, подарена му от вуйна, подозира, че подписът е точно на известния художник. Семейството търси съвет от няколко локални специалисти по изкуството, в това число известния арт детектив Маурицио Серачини.



След месеци на следствие, графологът Синция Алтиери, член на научния комитет на Фондация Аркадия, удостовери, че подписът в действителност е на Пабло Пикасо. 

Тя сподели, че няма подозрение, че подписът е негов и че картината е оригинал. 

Произведението, за което се счита, че е рисувано сред 1930 и 1936 година, се прави оценка на към £5 милиона. Смята се, че портретът е килнат облик на френската фотографка и художничка Дора Маар, която е била държанка на Пикасо до раздялата им през 1945 година

Луиджи почива преди картината да бъде удостоверена, само че синът му се закле да продължи задачата си, както оповестява What`s The Jam. Сега 60-годишната Андреа сподели: „ Баща ми беше от Капри и събираше отпадъци, с цел да ги продава на безценица. Той откри картината, преди даже да се родя, и нямаше визия кой е Пикасо. Той не беше доста културен човек.

Картината сега се съхранява в трезор в Милано, защото фамилията се обръща към фондация Пикасо в Малага, Испания, която ще има последната дума за нейната достоверност. Пикасо основава над 14 000 произведения преди гибелта си през 1973 година

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР