Стар списък на Дирекция Международни връзки и протокол“ в Народното

...
Стар списък на Дирекция Международни връзки и протокол“ в Народното
Коментари Харесай

Кой покани Митрофанова в НС?

Стар лист на Дирекция „ Международни връзки и протокол “ в Народното събрание е вкарал името на съветската посланичка Елеонора Митрофанова в свитъка с предложения за откриването на 48-ия състав на Народното събрание идната сряда, 19 октомври, научи Lupa.bg. А не какъв да е, а близка другарка на някогашната шефка на институцията Ива Митева е разписала скандалното предложение представителката на агресорската РФ да участва на клетвата на новоизбраните законотворци. 

Става въпрос за Габриела Килфанова, основен секретар на Народно събрание, назначена от Митева по време на късия 46-и състав на Народно събрание. Това не е първият гаф на дългогодишната близка на протежето на Слави Трифонов - Килфанова бе и тази, която реши да окопае постройката на Народното събрание в дебели решетки, които след това бяха демонтирани. 



По наша информация не Адриана Гълъбинова, началник на протокола на институцията, а заплеснат чиновник на дирекцията, е подал остарелия лист за автограф към Килфанова, само че точно главсекът е виновен за окончателното му парафиране. 

Вчера и ГЕРБ, и Демократична България се възпротивиха остро против наличието на Митрофанова на откриването на новия парламент. 

" ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди военната експанзия на Русия в Украйна и първа постави украинското знаме в централата си, първа предложи изпращането на оръжие ", подсетиха от партията на Бойко Борисов.

Искането Митрофанова да не участва е било на " Демократична България ". Ултиматумът е сложила някогашната правосъдна министърка Надежда Йорданова, която участвала на срещата. Тя била подкрепена от сътрудниците от " Продължаваме промяната ", описаха участвали на късото съвещание.  На това предложение обаче се противопоставили Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Петър Петров от " Възраждане ". Пред публицисти последният описа, че имат уверението на администрацията на Народното събрание, че Митрофанова ще бъде поканена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР