Стар сателит на НАСА ще падне на Земята тази седмица,

...
Стар сателит на НАСА ще падне на Земята тази седмица,
Коментари Харесай

Стар сателит на НАСА ще падне на Земята

Стар спътник на НАСА ще падне на Земята тази седмица, заяви АП. Според специалистите, които го наблюдават, шансът спътникът да съставлява заплаха за хората е невисок.

Най-вероятно към този момент неизползваемият теоретичен спътник ще се спусне през атмосферата най-късно до четвъртък сутринта, обясниха от НАСА и Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Мястото, на което спътникът ще направи своето завръщане на Земята, към момента не е оповестено от НАСА поради несигурността по отношение на по кое време и къде би могъл да падне. Голяма част от спътника, който тежи 300 кг. , би трябвало да изгори по пътя, само че се чака част от него да се резервира.

Космическата организация изясни, че рискът от пострадвания на хора на Земята от внезапно спускащи се елементи от спътника е „ невисок “ – към 1 на 2467.
Сателитът, наименуван „ Високоенергийна слънчева спектроскопска камера „ Рувен Рамати “ , беше изстрелян в орбита през 2002 година за да следи слънчеви изригвания и короналното изхвърляне на маса от Слънцето. Заснел е над 100 000 слънчеви събития благодарение на високоенергийни рентгенови и гама лъчи.

Космическият уред беше изключен през 2018 година заради проблеми с връзката.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР