Стъпки за организация на ежегодни срещи за повишаване на квалификацията

...
Стъпки за организация на ежегодни срещи за повишаване на квалификацията
Коментари Харесай

Гласът на експертите: Какво може да се подобри в акушерството и гинекологията у нас

Стъпки за организация на годишни срещи за повишение на квалификацията на работещите в акушеро-гинекологичните отделения ще предприеме Министерството на здравеопазването. Ще се увеличи и субординацията сред обособените лечебни заведения и контактът с националните консултанти. Това съобщи заместник-министър Александър Златанов на брифинг след работна среща за ръководството на риска в актуалното акушерство и гинекология .

В срещата участваха представители на Министерството на здравеопазването, на Изпълнителна организация " Медицински контрол ", на държавни лечебни заведения с акушеро-гинекологични структури, както и на Експертния съвет по акушерство и гинекология към министъра на опазването на здравето.

Всяка година се подписва листа от национални консултанти , които са в помощ на локалните експерти при потребност, разяснява Златанов.

Във връзка със случая с разменените бебета в болница „ Шейново “  заместник-министърът уточни, че са разисквани ограничения за организацията и контрола – от санитаря до началника на отделението. Златанов сподели, че следва да се види кои разисквани ограничения ще се вкарат, с цел да не се „ прекалява с доста администриране на процеса “.

Изпълнителният шеф на „ Майчин дом “ проф. Иван Костов дефинира състоялата се среща като доста потребна. „ Майчин дом “ поема най-тежките случаи в страната и ни се желае системата да работи оптимално оптимално, уточни той.

Попитан какви проблеми е показал, Костов сподели, че равнището на акушерската помощ в страната е на високо равнище на фона на европейските индикатори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР