Стъпката напред - обявяването на кандидатурата на Мария Габрел за

...
Стъпката напред - обявяването на кандидатурата на Мария Габрел за
Коментари Харесай

Борисов умилостивява Нинова с 2 ключови министерства?

Стъпката напред - оповестяването на кандидатурата на Мария Габрел за кандидат-премиер на ГЕРБ не съумя да разсъни партиите от летаргията. 

Коалицията ПП-ДБ и „ Възраждане “ изрично отхвърлиха вероятността да гласоподават за кабинет, воден от сегашния еврокомисар. Соцлидерът Корнелия Нинова, се сопна на Борисов, че предлага единствено едно име без никаква стратегия, цели или тематики за диалози. Те не знаят какво желаят, сподели Нинова. 

Тя показа, че няма да хаби сила за „ нелепостите на ГЕРБ “, само че отива на следващия ден на срещата с Мария Габриел. Движение за права и свободи в обичаен жанр остави отворена врата за взаимно държавно управление.

Хората на Трифонов харесаха кандидатурата, само че желаеха стратегия.

Извън формалните изказвания шансът за държавно управление минава единствено през четворна коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН-БСП. Изчисленията обаче не се получават без „ алените “ 23 депутати, тъй като другите три обединения имат общо 116.

На знакова среща нощес Нинова е декларирала на своите депутати, че към този момент са отвън играта, оповестява " Марица ". Страховете в Българска социалистическа партия са най-много, че могат да бъдат употребявани в договарянията като алиби – „ ето опитахме всичко “, а внезапно Борисов да завие към нови избори. 

Все отново все още зад камерите текат усилени договаряния. Чува се, че ГЕРБ са подготвени да дадат две основни министерства на социалистите, с цел да обезпечат нужните им гласове. Става въпрос за земеделското и общественото.

Депутати обърнаха внимание на алегоричен жест от страна на шефа на Народното събрание Росен Желязков. Заради липса на определени ръководители на комисии той има право да дефинира такива за всяко съвещание. Днес Желязков избра Георги Гьоков от Българска социалистическа партия да води обществената. Припомняме, аленият народен представител беше министър със същия сектор в кабинета „ Петков “.

Не е ясно какво би поискал Слави Трифонов, който в кабинета „ Петков “ държеше най-много на районното министерство и прати там за министър настоящия си народен представител Гроздан Караджов.

ОТ ГЕРБ разясниха, че по традиция единствено Бойко Борисов знае ходовете напред, само че надали ще разкарва европейски комисар напред-назад, в случай че не е сигурен, че ще има резултат.

Първата мощ има към седмица да убеди Българска социалистическа партия, че си коства жертвата да влязат в държавно управление, защото сигурно и от двете страни ще има недоволни гласоподаватели. Но депутати правят оценка възможностите за четворна коалиция като много по-вероятна от тази за изключителни избори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР