Стъпка напред в диалога между Съединените щати и Русия след

...
Стъпка напред в диалога между Съединените щати и Русия след
Коментари Харесай

Историческата среща между Байдън и Путин: Малък пробив, много разногласия и обвинения

Стъпка напред в разговора сред Съединените щати и Русия след близо четиричасовата среща сред Джо Байдън и Владимир Путин в Женева. Двамата водачи разговаряха в най-трудния миг от връзките сред двете страни след края на Студената война. Драматичен пробив обаче, предстоящо, не беше реализиран.

Без илюзии, само че с непосредствен и положителен звук – по този начин обобщиха срещата двамата президенти. И макар че не дадоха обща конференция, излязоха със взаимно официално съобщение. В него декларират, че руско-американското съдействие понижава опасността от спорове, в това число от нуклеарна война.

„ Що се отнася до американския дипломат в Москва и до съветския дипломат във Вашингтон, които бяха отзовани по-рано, разбрахме се, въпросът е завършен – двамата се завръщат на работните си места “, заяви президент на Русия.
Снимка: Ройтерс
Путин загатна, че е допустимо съглашение за замяна на пандизчии. Двете страни си дават обещание да основат работна група по киберсигурност. Байдън съобщи, че е показал лист с 16 типа сериозни инфраструктурни обекти, против които Вашингтон няма да толерира офанзиви. Путин на собствен ред упрекна Съединените щати в хакерски нападения против Русия.

Сред останалите разисквани тематики са Украйна, Беларус, Афганистан, Сирия и ориста на съветския опозиционер Алексей Навални.

„ Никой президент на Съединените щати не би могъл да резервира доверието на американския народ, в случай че не пази демократичните полезности и фундаменталните свободи. Това е част от ДНК-то на нашата страна “, съобщи Байдън

Снимка: btvnovinite.bg От Белия дом оповестиха, че Байдън е донесъл на Путин подарък – кристална статуя на американски бизон, който е знак на резистентност, и модел от обичаните си " авиаторски " слънчеви очила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР