Стъписващо е, че към целите на Зелената сделка вече се

...
Стъписващо е, че към целите на Зелената сделка вече се
Коментари Харесай

Бивш екоминистър: Към Зелената сделка вървим с тъмнокафяви инструменти

Стъписващо е, че към задачите на Зелената договорка към този момент се върви с тъмнокафяви принадлежности. Това съобщи някогашният министър на околната среда и водите Асен Личев пред Българска национална телевизия за въглищните централи и зеленият преход.

По думите му мотивираме се да се приближим към най-лошите трендове на тъмнокафявия инструмент. Той е упорствал в Плана за възобновяване и резистентност да се възвърне планът " Горна Арда ", тъй като това е зелена сила. Той не е в дълбините на енергийната мафия и не може да каже за какво не е възобновен въпросният план.

През 2023 година международният тренд на приложимост на въглища ще пораства нагоре и това ще ни върне към индустриалната гражданска война от 19 век, уточни Личев. Разликата е, че до момента в който в България всичко, което е приватизирано и издигнато е с съоръжение от 80-90-те години и по този метод какво да се чака от излъчванията, запита някогашният екоминистър.

Личев уточни, че цялата политика е толкоз куртоазна и отношението на Европейски Съюз към нас е толкоз двусмислено, че се усилва горенето на лигнитни въглища. Това е цинично, счита той.

За градежа на Автомагистрала " Струма ", Личев разяснява, че публичността не знае, че Министерство на регионалното развитие е наело двама европейски експерти за по 30 000 евро на месец да изработят характерните ограничения за автомагистралата. Мерките обаче не са подготвени. Едни европейски специалисти и едни зелени октоподи гледат да проточат процеса повече, посочи някогашният екоминистър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР