Станциите за зареждане с помощта на роботи могат да направят

...
Станциите за зареждане с помощта на роботи могат да направят
Коментари Харесай

Ford тества роботизирани станции за зареждане

Станциите за зареждане благодарение на роботи могат да създадат зареждането на електрически транспортни средства по-лесно и по-достъпно за хора с лимитирана пъргавина. Ford в този момент тества първообраз на особено създадена роботизирана станция за зареждане, която може да се ръководи със смарт телефон от електрическото транспортно средство. Технологията може да разреши на хората да останат в колата, до момента в който се зарежда. Като опция, в случай че е належащо, те могат да изоставен колата, до момента в който роботът приключи процеса на зареждане.

За множеството от нас зареждането на автомобил с гориво или зареждането на електрическо транспортно средство е елементарна задача. Въпреки това, за хората с увреждания или лимитирана пъргавина, да вземем за пример в преклонна възраст, това може да съставлява доста предизвикателство. Проучванията демонстрират, че осъществимостта на зареждането е значимо основание за водачите с увреждания при закупуване на електрически транспортни средства.

След първичните лабораторни проби инженерите на Ford в този момент подлагат зарядната станция на робота на тест в действителни обстановки. Веднъж задействан, капакът на роботизираната колона се отваря и рамото за зареждане се придвижва към врата за зареждане на автомобила благодарение на дребна камера.
По време на първите проби участниците съумяха да следят положението на зареждане посредством приложението Ford Pass. След зареждането рамото се прибира още веднъж.

В бъдеще роботизираната станция за зареждане, направена по поръчка от университета в Дортмунд, може да бъде конфигурирана тук-там за паркиране за хора с увреждания, на елементарни места за паркиране или в региона на частни семейства. Фирмените автопаркове също могат да се зареждат бързо и дейно с тяхна помощ.

В бъдеще процесът може даже да бъде изцяло автоматизиран, с минимално или никакво присъединяване на лидера. Превозното средство просто ще бъде изпратено до станцията за зареждане, като инфраструктурата ще подсигурява, че ще доближи дестинацията си самостоятелно и ще се върне оттова със заредена батерия.

„ Ford се ангажира да обезпечи допустимо най-голяма независимост на придвижване. В момента зареждането с гориво или зареждането на автомобила може да бъде главен проблем за някои водачи “ сподели Биргер Фрике, инженер-изследовател, Център за проучвания и нововъведения, Ford of Europe - „ Практично решение може да бъде станцията за зареждане на роботи. Освен това системата предлага спомагателен комфорт – даже и за хора с лимитирана пъргавина. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР