Становището на Въртс бе публикувано на страниците на сайта The

...
Становището на Въртс бе публикувано на страниците на сайта The
Коментари Харесай

Астронавт на НАСА призова Щатите незабавно да прекратят партньорството си с Русия на МКС

Становището на Въртс бе оповестено на страниците на уеб страницата The Hill.

Астронавтът е безапелационен, че устатият и противен началник на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин не е единственият, който нагнетява напрежението. “Важно е да осъзнаем, че има същинска поддръжка към тази война (бел. прев. – войната в Украйна), която идва от галактическата стратегия на Русия и се простира оттатък изявленията на Рогозин в Туитър ”, споделя Въртс. “Неколцина от космонавтите, в това число трима, с които летях в космоса, са депутати в Дума и интензивно поддържат Путин и войната. Същите космонавти, които дойдоха на МКС през март, носейки скафандри в жълто и синьо (цветовете на техния университет, а не знамето на Украйна), неотдавна разгласиха фотография, на която държат знамето на Луганската национална република. Това е фрапантен знак на окупацията на Източна Украйна и явна декларация за поддръжка на войната от космоса ”. 

“Това повдига доста значителен въпрос: каква изгода има от Русия като сътрудник на МКС, в случай че ще употребяват станцията, с цел да поддържат войната на Путин и да заплашват Европа и Щатите с нуклеарни удари? ”, пита Въртс. “Международната галактическа станция се чака да е знак на мира и обединяването, само че Русия избра да я трансформира в агитационен инструмент за експанзията. Ние не позволихме на Китай да се причисли към МКС заради ненадминатите властнически признаци за нарушаването на човешки права, както и заради кражбата на интелектуална благосъстоятелност. Ясно е, че в случай че партньорствата стартират изначало, Путинова Русия към този момент няма да бъде канена в нито една нова галактическа самодейност, само че партньорството на МКС стартира преди 30 години и би трябвало да отиграем обстановката по отношение на това, което ни е сервирано ”.

Астронавтът предлага няколко ограничения. Преди 20 години е било взето решение съветският сегмент да има единствените мотори за ръководството на ориентацията на МКС. Поради тази причина НАСА би трябвало да приоритизира градежа на нов модул за ръководство, който да бъде прибавен към станцията до една година. Американците, работещи в Русия и руснаците, работещи в Съединени американски щати, би трябвало да преустановят всяка взаимна работа като се изключи тази, която е нужна за отреагиране при незабавни случаи. Също по този начин американските астронавти би трябвало да спрат да летят на съветските кораби “Союз ”, а съветските космонавти да не бъдат допускани на американските кораби “Крю Драгън ” и “Старлайнър ”.

“Тези ограничения могат да ви се костват драконови. Това сигурно не е най-хубавият метод, по който следва да се ръководи едно галактическо партньорство. Но Путин прекрачи границата на Земята, а неговите космонавти я прекрачиха в космоса. Не може да продължаваме да работим както нормално на МКС, до момента в който Русия употребява станцията като агитационен инструмент в поддръжка на убийството на хиляди украинци и на причиняването на икономическо опустошаване. Нека да сложим нещата в вероятност – Путин върна Европа назад в 1941-ва година. Щяха ли тогава Съюзниците да толерират взаимна експетиция до Арктика ако ще и с добронамерените учени на Германия, които подкрепяха военните дейности през 1941 година? ”, безапелационен е Въртс.

“За страдание негативите от нашето партньорство с Русия са към този момент доста по-големи от дребното оставащи изгоди ”, твърди астронавтът. “Искрено се надявам, че някой ден ще се върнем към съдействието си с Русия след епохата на Путин, само че към този момент НАСА и останалите сътрудници би трябвало да вземат сложното решение да се отдръпват. Светът следи! ” 

{fcomment} 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР