Станка Василева, на 89 години, е най-възрастната рали състезателка у

...
Станка Василева, на 89 години, е най-възрастната рали състезателка у
Коментари Харесай

89-годишна рали състезателка оставя кариерата, без нито едно нарушение

Станка Василева, на 89 години, е най-възрастната рали състезателка у нас. От млада се увличала от майсторското шофиране – на кола и мотор. Взима брошура от раз – преди близо 60 години: „ Като почна курса, не е като в този момент – дадеш 1000 лева, взимаш брошура, 3-4 месеца изпитват те, същински водач да станеш ”.

Макар да работела в земеделието, шофирането й било като втора специалност. Кои са най-важните качества, с цел да бъде един човек добър водач? „ Най-добрите качества са това да се внимава. Внимаваш ли, да караш добре, веднъж да не нарушиш ”.

За многогодишния си стаж зад кормилото няма нито едно нарушаване, нито един случай.

Майсторката на кормилото споделя, че самонадеяността е най-голямата неточност на водачите и съществена причина за войната по пътищата.

Станка Василева е уверена, че дамите са по-добрите водачи: „ Жените са доста деликатни, доста. Е, някоя слушам по малкия екран, пийнали, карат, бели беше направила една жена, 4-5 коли унищожи, това е груба неточност, и най-много алкохол като употребяваш зад кормилото като си, това е непростимо ”.
 Снимка: БТВ Снимка: БТВ
Ветеранката обичайно печели осмомартенското рали в Добрич, както и интернационалните надпревари в Източна Европа, в които е взела участие в дългата си кариера. Сменила шест коли, само че признава, че към този момент възрастта въздейства на рефлексите и по тази причина се отхвърля.

Има две деца, четири внука, 8 правнуци. Гордее се, че всички умеят да карат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР