Станимир е 8-годишно дете от Видин. Той е с тежка

...
Станимир е 8-годишно дете от Видин. Той е с тежка
Коментари Харесай

Зов за помощ! Майка от Видин спешно се нуждае от 7500 евро, за да оперират сина ѝ в Австрия

Станимир е 8-годишно дете от Видин. Той е с тежка форма на церебрална парализа. От раждането си до през днешния ден е обиколил десетки лечебни заведения и е претърпял 15 интервенции, последната от които била във Виена през февруари предходната година. Тогава там му е била направена реорганизация на таза с пластика и присадка на кости, на импланти, оправено е и обърнато ходило на едно от крачетата му. Два месеца детето било в гипс и резултатът от интервенцията е повече от отличен, споделя майката на момченцето - Маргарита.
Жената сама отглежда 8-годишния Станимир и 19-годишната си щерка Нанси, която е студент по медицина в Пловдив. Жената пътува със личния си автомобил до Виена на контролни прегледи и води всяка седмица болното си дете в София на рехабилитация.
Най-късно през октомври Станимир би трябвало да замине за Виена още веднъж. Този път поради премахване на имплантите, само че Националната здравна осигурителна каса отхвърля на фамилията да поема разхода, който е към 7 500 евро. След отхвърли майката на Станимир е писала до Министерство на здравеопазването, откъдето ѝ дават отговор, че решението на Здравната каса е дефинитивно и не предстои на преразглеждане.„ Обръщам се с голяма молба към хората, които могат да ни оказват помощ. Това е финалната интервенция и, след толкоз доста несполучливи интервенции, Станимир би трябвало да я направи при хората, които в действителност му помогнаха, с цел да спрат тъгите за него. Ако тази интервенция е методът, той да се избави от болките – аз съм длъжна да опитам всичко! Всяко дете има право да върви, да тича, да играе”, споделя борбената майка.
Във към този момент Видин е в ход дарителска акция за Станимир. На доста места са сложени дарителските кутии. Очаква се и DMS номер. От дамския Лайънс клуб имат концепция да се направи благотворителен базар с детски рисунки и събраните средства да бъдат дарени за интервенцията на момченцето.

Дарителска сметка: Станимир Страхилов Живков
Уни КредитБулбанк
IBAN: BG80 UNKR 7000 1522 8079 35
BIG: UNCKRBGSF
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР