Станилия Стаменова посочи няколко опорни точки, върху които журналистите да

...
Станилия Стаменова посочи няколко опорни точки, върху които журналистите да
Коментари Харесай

Станилия Стаменова с 10 горещи въпроса към федерацията по кану-каяк

Станилия Стаменова уточни няколко опорни точки, върху които публицистите да стъпят при задаването на своите въпроси управлението на Българската федерация по кану-каяк по време на утрешната конференция, която БФКК привиква по отношение на разразилия се по-рано денем скандал към олимпийската подготовка на най-голямата ни вяра за орден от Токио в този спорт.

Световната щампионка от Милано 2015 се оплака, че е била оставена без държавна финансова прехрана в предолимпийската 2020 година и сама е трябвало да финансира подготовката си. Освен това от нейния клуб “СККК “Тракия " (Пловдив) прекратили контракта й през ноември и по този начин тя останала без заплата, осигуровки и трудов стаж.
В отговор изпълнителният шеф на БФКК Евелина Петрова разгласи, че Станилия имала проблеми с треньорката си Нина Мекерешка, а при опитите им да й намерят различен треньор се оказало, че никой не желае да работи с нея. От Министерството на младежта и спорта пък излязоха със мнение, че не са страна по разногласието сред Стаменова, клуба й “Тракия” (Пловдив) и Българската федерация по кану-каяк, акцентирайки че през годините състезателката постоянно е получавала нужните финансови средства за осъществяване на пълноценна подготовка. За 2021 тя била включена в Програмата за олимпийска подготовка, като в контракта с БХКК са планувани месечни средства в размер на 12 000 за състезателката, средства за подготовка и възобновяване в размер на 8600 лв. и още 7800 за надпревари от интернационалния състезателен календар.

Ето какво написа Станилия Стаменова в следващата си обява във Facebook (без редакторска намеса):

" Утре от 12 часа БФКК ще организира конференция в пресклуб България. Ето ви няколко опорни точки при структуриране на въпросите си към тях!

1. Защо федерация кану-каяк подписва контракт с треньора Нина Мекерешка през 2020г, след което прави невъзможна подготовката с нея. (или тренираш с нея, само че на твоя прехрана или идваш там където ти кажем и тренираш сама).

2. Колко професионално е подготовката на спортист самичък? Предложението треньора на каяк мъже да води подготовката ми даже стои извънредно несериозно!

4. Защо когато господин Бухалов ми беше треньор можех да се приготвям в Пловдив, а когато той стана ръководител на федерацията това към този момент е невероятно и само подготовката ми може да се финансира в границите на централизирана подготовка, на която никой треньор в България не желае да стои, та даже и той самия когато беше треньор?!

5. Какъв е тласъка на един спортист подготвящ се да побеждава света когато на централизирана подготовка е подложен на същите условия при каито и юнуша покрил норматив на селекция за народен тим.

6. За каква централизирана подготовка приказваме и какъв тим като аз съм ЕДИНСТВЕНАТА КАНУИСТКА в България на интернационално равнище. Аз нямам тим, нямам конкурентна среда и федерацията не ми дава условия за развиване на резултат посредством спаринг партьор?

7. В програмата на БФКК на централизирана подготовка не попада физиотерапевтично възобновяване, което е от голямо значение за естественото протичане на подготовка. Защо?

8. Защо сполучливите имена от последните 10 години не желаят да се приготвят на централизирана подготовка, а точно Мирослав Кирчев, Димитър Петров, Ангел Кодинов, Кристиян Душев, Денис Димитров?!

9. С какво стимулират хора като мен дали 20 години от живота си в идеалистични цели, подбудени от национализъм!? Като ги уволняват и унижават ли!? При състояние, че са заслужили обгрижване на най-високо равнище подготовка!

10. Защо 30 годишен спортист в България не може да се възползва от средствата предоставени му от страната и да се готви по най-хубавия метод вместо да се бори един път с федерация и след, което да се бори със Света?!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР