Стане ли въпрос за олимпийски игри спортните съоръжения и инфраструктурата

...
Стане ли въпрос за олимпийски игри спортните съоръжения и инфраструктурата
Коментари Харесай

Здрави и "зелени": на какви легла ще спят олимпийците на Токио 2020

Стане ли въпрос за олимпийски игри спортните уреди и инфраструктурата са една от най-важните тематики. Но и местата, където спортистите ще почиват и прекарват по-голяма част от времето си, също са от огромно значение. Организаторите на игрите в Токио оповестиха на какви кревати ще спят олимпийците в японската столица.

Леглата ще са здрави и " зелени ". Рамките им са направени от рециклиран картон, а матраците – от полиетилен, който след игрите ще бъде употребен за произвеждане на разнообразни артикули.

Компанията производител прибавя, че леглата са направени по този начин, че да устоят тегло от 200 кг, повече в сравнение с са били даже най-тежките спортисти на игрите в Рио Де Жанейро през 2016 година Дължината на леглата е 2.10 метра.

Строителството на жилищната част на олимпийското село завърши през декември, като всички жилища към този момент са подготвени. Организаторите демонстрираха по какъв начин ще наподобяват местата за отмора за пръв път в четвъртък.

Общо 18 хиляди кревати са нужни за олимпиадата, която стартира на 24 юли. За параолимпийските игри броят им ще бъде 8000.

В най-скоро време ще приключат и последните довършителни работи, които са в зоната за хранене на спортистите и централния площад в олимпийското село. То се намира в залива на Токио.

 Здрави и
© Associated Press

След игрите жилищата ще се продават, като цената им стартира от малко над 50 милиона йени (457 хиляди долара).

Организаторите на олимпийските игри в Токио поставят големи старания да понижат въглеродните излъчвания, които се отделят. Всички медали за Токио 2020 са направени от рециклирани материали, измежду които и 6.2 милиона остарели мобилни телефона.

Олимпийската факла е създадена от алуминиеви боклуци, а подиумите за церемониите от рециклирани битови и морски боклуци. Електричеството за олимпиадата в Токио ще идва от възобновими източници.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Токио 2020 (31)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР