Стандартна вечеря с напитки излиза около 50 лв. на човекС

...
Стандартна вечеря с напитки излиза около 50 лв. на човекС
Коментари Харесай

Почивката поскъпва с 35%: За цаца и пържени картофи - 15 лева

Стандартна вечеря с питиета излиза към 50 лева на човек

С до 35% ще ни излезе по-скъпа почивката на морето през този летен сезон в съпоставения с предишното лято, демонстрира инспекция на кореспондентите на по Черноморието.

Престой „ ол инклузив “ в 4-звезден хотел в черноморските курорти като Созопол и Приморско към този момент коства 120 лева на човек дневно против 90 лева предходната година.

Нощувката в 3-звезден хотел към този момент е сред 50-70 лева на човек дневно против 40 лева от предишния сезон.

Ето и какви са цените в заведенията за хранене:
Салатите са към 10 лева против 7 лева от предишното лято;Порцията цаца нараства от 6-6,50 лева на най-малко 7 лева.;Порцията пържени картофи скача с 1,50 лева от 5 лева предходната година до 6,50 лева сега;Малка наливна бира към този момент е 3,50 лева против 2 лева предходната година.
Повечето хотелиери чакат началото на юни, с цел да отворят. Ранните записвания са на доста по-ниски цени, а инфлацията им изяжда облагите.

"Няма снабдител, който да е пристигнал и да не е нараснал цените с 40-50%. Страшно е, извънредно доста се тормозим какви цени даваме, какви понижения даваме ", съобщи шефът на хотел в Приморско Златина Владева.

В този хотел наемът на апартамент за четирима души е 250 лева за една нощувка. Увеличението е към 10 лева на човек спрямо предходната година.

"Ако предходната година в промеждутъчен интервал е бил 90 лв. на човек дневно „ ол инклузив “ пакета, тази година е 120 лева на човек дневно ", добави Златина Владева.

Средно към 30 лева излиза обяда за един човек. Менюто в този летен ресторант стартира с уточнението, че цените са краткотрайни. Причината е, че доставчиците всеки ден трансформират цената на продуктите.

В по-малките заведения по плажа оферират обедно меню с готвени ястия като пълнени чушки, винен кебап, пиле с ориз.

"Цената е общоприета – 6,50 лева е един обяд. Една чорба е сред 3,50 – 4,50 лева Сравнително ниски цени, въпреки всичко се съобразяваме, не можем да извадим душата на хората ", изясни шефът на плажен ресторант в Созопол Силвия Христова.

В менюто обаче салатата стартира от 10 лева, калмарите са 15 лева, порция сафрид е 18 лева и всичко е с по-високи цени. Цацата също е поскъпнала.

"Миналото лято беше 6,60 лева, в този момент е 6,90 лева, напълно малко сме вдигнали и то това е не толкоз поради рибата, колкото поради цената на олиото, купуваме олио на 6 лева ", добави Силвия Христова.

Така общоприета вечеря с питиета излиза към 50 лева на човек
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР