„Станалите известни като „перки на акули” каменни блокове ще бъдат

...
„Станалите известни като „перки на акули” каменни блокове ще бъдат
Коментари Харесай

Махат перките от Графа след втори инцидент с пострадал

„ Станалите известни като „ перки на акули” каменни блокове ще бъдат отстранени, откакто няколко души се спънаха и нараниха,” разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти. Въпросните блокчета, станали известни като „ перки на акули” бяха сложени по искане на Пътната полиция, с цел да няма заплаха за движещите се по пешеходната улица от преминаващите през нея трамваи.

„ Възложила съм на основния проектант и проектантите да проучат опциите за промяна. Тук приказваме за сигурност. Това е най-важният приоритет за мен. Ще създадем всички старания положителното осъществяване на плана да не пострада, само че да бъдат сменени с други разновидности на обезопасяване, тъй като да оставим трамвая да се движи без предпазни уреди също е рисково “, съобщи кметът. Докато бъдат определени новите ограничители, сегашните остават по улицата.

В началото на март 48-годишна жена се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка, лепене на нос и натъртвания. По подигравка на ориста, потърпевшата се оказа машинист. Според нея каменните триъгълни блокчета би трябвало да бъдат сменени с ограничаваща жълта линия. След този случай от Пирогов споделиха, че това е следващият потърпевш от ограничителите на улицата.

На 7 март към 11 часа възрастен мъж също пострада, откакто се е спънал в ограничителите, които един път бяха изменени.
Поводи за недоволства от страна на жителите бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, по този начин и погрешно подредени плочки, стърчащи кабели и тръби.

В края на предходната година поради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата стартира следствие за „ длъжностно закононарушение, обвързвано с нарушаване на Закона за публичните поръчки”.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР