Станах да нахраня бебето. Изведнъж започнаха да ни бомбардират –

...
Станах да нахраня бебето. Изведнъж започнаха да ни бомбардират –
Коментари Харесай

Жена, избягала с бебето си от „Хамас”: Бяха настървени да ни убият

„ Станах да нахраня бебето. Изведнъж започнаха да ни бомбардират – мощни детонации, нещо ненормално. В оня миг попитах мъжа ми дали ще умрем. Той ми сподели да се успокоя, че ще събудя бебето. Експлозиите ставаха все по-силни и усещах, че нещо неприятно ще се случи. Яхав ми сподели „ Няма да умрем през днешния ден “. Малко по-късно чухме гласовете на терористите под прозорците ни. Те се смееха, поздравяваха се, насърчаваха се. Изведнъж отвориха прозореца. Преди това имахме нещо като диалог без думи с мъжа ми. Тогава за последно го видях. Той ми отвори вратата, с цел да избягам с бебето. Бягах с Шая в ръце през градината. Чувах ги зад себе си – бяха настървени да убият мен и бебето. Стреляха по нас “, това описа пред NOVA Шайли Атари, която съумява да избяга от ръцете на терористите. Спасява едномесечното си бебе, само че губи мъжа си. По думите ѝ това е било Холокост.

Тя е режисьор. Омъжена е за собствен сътрудник, с който имат бебе на няколко месеца. Зад гърба си съпрузите имат десетки филми, само че и най-страшният не прилича това, което им се случило преди към два месеца.

За мъжа си знае, че е бил наясно, че не всички ще могат да се спасят. Казва, че преднамерено останал в дома им, с цел да могат тя и дъщеричката им да избягат. „ Надявах се да е похитен, само че не. Хората, които са намерили натрупа му, споделя, че въпреки всичко и в гибелта си е бил хубав – с отворени очи към небето “, споделя младата вдовица. Тя и бебето намират избавление при съседи. Крият се 27 часа без вода и храна. След това отишли в болница, тъй като на дребната Шая ѝ трябвал О2. В лекарските отчети пишело, че бебето е толкоз обезводнено, че плаче без сълзи.

Приятелите на Шайли Атари вършат интернационална акция, с цел да набират на нея и дъщеричката ѝ нужните им средства и движимости.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР