Стана ясно кога Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Ализе

...
Стана ясно кога Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Ализе
Коментари Харесай

Ясен е кога ще започне мачът на Цвети Пиронкова

Стана ясно по кое време Цветана Пиронкова ще се изправи против Ализе Корне на 1/8-финалите на US Open. Мачът на българката и французойката е втори в програмата на корт " Луис Армстронг стейдиъм " и ще стартира не преди 20 часа българско време в понеделник.

Първият дуел на този корт е сред Вашек Поспишил и Алекс Де Минор. Той е от 18:00 часа, а след края му е срещата на Пиронкова с Корне.

Навършващата 33 години на 13 септември пловдивчанка прави чудеса при завръщането си на огромната сцена след три години отвън корта поради майчинството. Пиронкова реализира три следващи победи досега, елиминирайки рускинята Людмила Самсонова с 6:2, 6:3, някогашната №1 в света и двукратна шампионка от Големия шлем Гарбине Мугуруса - 7:5, 6:3, както и хърватката Дона Векич - 6:4, 6:1.

Пиронкова и Ализе Корне са се срещали три пъти в публични срещи. На шампионата с награден фонд 100 хиляди $ в Бордо през 2007 година Цвети надви с 6:2, 6:3, а година по-късно надигра съперничката си на твърдите кортове в Щутгарт с безапелационното 6:2, 6:1.

Единственият триумф на французойката (в момента на 59-ото място в международната ранглиста) против някогашната полуфиналистка от " Уимбълдън " датира от 2011 година, когато я победи в три сета в Индиън Уелс - 7:5, 3:6, 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР