Стана ясно кога президентът Румен Радев връчва мандата за съставяне

...
Ето кога Радев връчва мандата за съставяне на правителство!

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Ето кога Радев връчва мандата за съставяне на правителство!

Стана ясно по кое време президентът Румен Радев връчва мандата за сформиране на държавно управление! Това ще стане в петък (15 март) в 17:00 часа. Това оповестиха от „ Дондуков ” 2. Папката ще получи най-голямата групировка в 49-ото Народно заседание – ГЕРБ-СДС.

След оставката на кабинета „ Денков ” президентът стартира съвещания с парламентарно показаните партии. Срещите с обединенията в Народното събрание завършиха през вчерашния ден.

На диалозите партиите от ръководещото болшинство се сплотиха към това, че България би трябвало да има постоянно държавно управление. От опозицията бяха безапелационни, че единственото решение са нови избори.

Връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС е в осъществяване на член 99, алинея 1 от Конституцията на Република България. Това припомнят от президентската инситуция.

Очаква се мандатът да получи актуалният вицепремиер и министър на външните работи в оставка Мария Габриел. Тя ще има седмица, с цел да предложи състав на кабинет.

През последните 9 месеца главно вие носехте отговорност за смяната в страната, като се споразумяхте с вашите сътрудници. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на диалозите с Политическа партия, напомня SafeNews.

 

Като се върнем обратно вие успяхте да сформирате ръководство с вашия мандат. Виждаме, че комплицираното отношение с вашите сътрудници остават “, добави Радев.

„ Вие склонни ли сте да продължавате по същия път, по който поехте преди девет месеца, когато сформирахте държавно управление или на база на опита, който имате сте склонни да преразгледате връзките, които имате с сътрудниците и връзките с властта “, сподели Румен Радев.

„ Действително преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска, че това ще нанесе политически вреди. Сега са признати 2 бюджета, имаме насърчаване на капиталовите планове и отпушване на съществени проблеми, свързани с енергийния преход ”, сподели Денков.

Източник – NOVA, БНР

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР