Стана ясно и коя ще е съперничката на Цветана Пиронкова

...
Стана ясно и коя ще е съперничката на Цветана Пиронкова
Коментари Харесай

Ето коя ще е съперничката на Цвети Пиронкова след Серина на Ролан Гарос

Стана ясно и коя ще е съперничката на Цветана Пиронкова в третия кръг от Ролан Гарос. В близо тричасова борба Барбара Крейчикова завоюва в три сета против сънародничката си и адашка Барбара Стрицова – 6:4, 3:6, 6:3.

Намиращата се на 117-о място в международната класация по тенис Барбора Крейчикова ще бъде съперничка на Цветана Пиронкова в третия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис. В напълно чешки конфликт Крейчикова се наложи над номер 32 в главната скица Барбара Стрицова с 6:4, 3:6, 6:3.

Крейчикова преодоля сериозен миг при започване на третия сет, когато Стрицова осъществя пробив, само че в последна сметка съумя да направи поврат и да се класира за първи път в кариерата си за третия кръг на шампионат от " Големия шлем ". Изненадата на деня пък сервира словачката Анна Каролина Шмиедлова, която завоюва с 6:2, 6:2 против финалистката от Откритото състезание на Съединени американски щати Виктория Азаренка.

Намиращата се на 161-во място в класацията на УТА Шмиедлова изцяло доминираше против десетата в схемата белорускиня и даже тежкото рухване, което претърпя при започване на втория сет, не съумя да я спре да запише една от най-значимите победи в кариерата си. В първия кръг на шампионата 26-годишната Шмиедлова сервира и още една сензация, побеждавайки Винъс Уилямс.

За третия кръг на шампионата се класира и поставената под номер 3 в главната скица Елина Свитолина. Украинката трябваше да преодолее призрачен втори сет, само че в последна сметка по-големият ѝ опит ѝ оказа помощ да победи мексиканката Рената Сарасуа с 6:3, 0:6, 6:2. Към идващия стадий продължава и американката Аманда Анисимова. Полуфиналистката в Париж от 2019 година завоюва с 6:2, 6:0 против сънародничката си Бернарда Пера и в идващия кръг ще чака победителката от румънското дерби сред поставената под номер 1 Симона Халеп и Ирина Камелия Бегу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР