Стана ясно и, че прототипът на българска ваксина срещу COVID-19

...
Стана ясно и, че прототипът на българска ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Добри новини за българската ваксина срещу COVID-19, изглежда селенът оказва влияние върху вируса

Стана ясно и, че прототипът на българска ваксина против COVID-19 ще е подготвен до Нова година и по-късно ще може да се мине на клинични тествания. Пари идват от института " Пастьор ", към този момент и от Фонд „ Научни проучвания ”. Това сподели доцент Пенка Петрова, шеф на Института по микробиолоия към Българска академия на науките.
Още: " "
По думите ѝ, клиничните тествания ще лишават най-малко година. Започва се първо с животни – опитни мишки, по-късно има три етапи на тестване при хора – за сигурност, върху по-малки и по-големи контролни групи от доброволци.
Петрова описа, че коронавирусът към този момент има към 1200 разновидности и положителната вест е, че наподобява става по-заразен, само че по-малко гибелен. Специално в Европа не наподобява да има варианти, за които да е потвърдена нараснала смъртност по отношение на варианти, които циркулират в други елементи на света.
 Коронавирусът по света: На доста места обстановката става много тежка Коронавирусът по света: На доста места обстановката става много тежка
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 35 686 133 и 36 041 783 съгласно американ...
Интересна вест, която разяснява Петрова, е, че неналичието на селен в организма наподобява оказва въздействие върху това ще има ли смъртен излаз при заболяване от COVID-19. По думите ѝ, към този момент има огромни проучвания на региони в света, където се знае, че има дефицит на селен и където смъртността от COVID-19 е по-висока. В България казусът не е подобен. Една от храните с най-голямо количество на селен е бразилският орех – две ядки дневно набират нужната на организма доза селен.
Петрова разяснява и, че от Българска академия на науките очаквали доста по-висока заболеваемост в София, само че в действителност в столицата ограниченията като цялото се съблюдават. 6000 случая на 2 000 000 души население е доста добре, посочи тя (6000 случая общо, включително са и оздравелите, и смъртните случаи за столицата). Според доцента, няма за какво да се тормозим толкоз доста преди януари месец, когато се чака и грипът. А във връзка с грипа, тя беше безапелационна - разликата с COVID-19 е бързото утежняване на признаците.
Доцентът сподели и друго - стадният имунитет въобще не е изнемощял като догадка. Тя даде образец с Швеция -!
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР