Стана ясно, че президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски

...
Стана ясно, че президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Президентът да привика шведския посланик!

Стана ясно, че президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски утвърждава " черните " описи за български жители и политици.

Коментарът на македонския президент бе във връзка възбраната за влизане в страната на българския евродепутат Андрей Ковачев на 6-ти май 2023 година. Тогава Ковачев трябваше да взе участие в панихида на българското военно гробище в Ново село, край Струмица.

" Не може да се прикриваш зад длъжността си и в това време да защитаваш позиции, които нарушават публичната сигурност в Македония ", сподели Пендаровски и добави: „ Лицата, които имат териториални искания няма да влизат в Македония ".

" Ще бъде неточност и политически инфантилизъм да проучваме всяко едно посягане ", разяснява пред Би Ти Ви журналистът Любчо Нешков.

Той означи, че България носи отговорност за протичащото се в района на Балканите.

" Не разбор на произшествия и следващи заявления и сантиментален национализъм. Президентът не би трябвало да изяснява на Ризова какво се е случвало, а да извика шведския дипломат, тъй като сега сме под нейното председателство, нашия дипломат в Стокхлом, шведския дипломат в София ", разяснява журналистът.

" Македония не е почнала договаряния. Френското, в действителност - европейското предложение, е идеалният вид и опция Европейски Съюз да разбере защо иде тирада. Какво е Френското предложение - осъществяването на Договора от 2017 година, осъществяването на протоколите, два на брой - от 2020 и 2018 година Откакто започнаха служебните държавни управления, 0 протоколи. И Историческата комисия по какъв начин от година и половина, ние не приказваме за нищо: нито за Договора, нито за протоколите, нито за историческата комисия ", добави още Нешков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР